Chiftele in sos de branzeturi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Chiftele in sos de branzeturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb

Mod de preparare

Chiftelele:

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.

Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.

Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.

Le amestecam pe toate bine de tot.

Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.

Tapetam cu hartie de copt o tava.

Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.

Sosul:

Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.

Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.

Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.

Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.

Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.

Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.

Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.

De preferat sa fie consumate cat sunt calde.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise