autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele in sos de branzeturi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
Pentru chiftele:, 800 gr carne tocata amestec (vita + porc), 1 ceapa, 1 morcov, 1 ou, 1 cartof, 2 felii de paine, 3-4 crengute patrunjel verde, 3-4 crengute marar verde, sare, piper, 1 lingurita ierburi de provence, Pentru sos:, 1 lingura cu varf de unt, 1 lingura faina, 400 ml lapte, 90 gr cascaval, 70 gr mozzarella, 40 gr parmezan, sare, piper, boabe de piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Chiftelele:
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.
Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.
Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.
Le amestecam pe toate bine de tot.
Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.
Sosul:
Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.
Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.
Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.
Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.
Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.
Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.
De preferat sa fie consumate cat sunt calde.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
mancare de cartofi cu carne de pui

mancare de cartofi cu carne de pui

Se curata cartofii. Se pregatesc pulpele. Se pune uleiul in oala la incins, dupa care se adauga pulpele

106 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Taiati pulpele de pui in doua si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, impreuna

12 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in mujdei de usturoi