Chiftele in sos de branzeturi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Chiftele in sos de branzeturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 800 gr carne tocata amestec (vita + porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 2 felii de paine
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • Pentru sos:
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 90 gr cascaval
  • 70 gr mozzarella
  • 40 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • boabe de piper alb

Mod de preparare

Chiftelele:

Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.

Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.

Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.

Le amestecam pe toate bine de tot.

Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.

Tapetam cu hartie de copt o tava.

Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.

Sosul:

Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.

Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.

Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.

Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.

Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.

Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.

Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.

De preferat sa fie consumate cat sunt calde.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor