autor:

Cristina

» » Mancaruri cu carne

Chiftele in sos de vin rosu

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
300 gr. carne tocata amestec(porc si vita), 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin, condimente pt. carne, piper, 1 ou, patrunjel proaspat tocat, 1 ceapa, 5 morcovi taiati in jumatati, supa concentrata de vita, 200 ml. vin rosu, unt pt. prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si piper, se omogenizeaza bine, se formeaza chiftelele cu lingura si se prajesc in unt cat sa prinda culoare si se scot intr-un castron separat. Peste untul ramas in tigaie se toarna vinul si cand a scazut putin se toarna si supa concentrata de vita, se da intr-un clocot.Lichidul din tigaie trebuie sa acopere morcovii, daca este necesar se mai adauga supa de vita. Se pun inapoi in tigaie chiftelele, morcovii si ceapa taiata in jumatati(se scoate la final). Se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit 1 ora, timp in care chiftelele se intorc in mod regulat. Cand morcovii sunt bine patrunsi, atunci este mancarea gata.Se poate servi cu paste si parmezan ras deasupra sau cu piure de cartofi si telina. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui oriental(şi avatarurile sale)

Pui oriental(şi avatarurile sale)

1.Decoupează puiul în cuburi de 1- 2 cm. 2.Taie ceapa şi ghimbirul brunoise( cubuleţe de 2

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se taie dovleceii pe jumatate,se decapeaza,se umplu cu miezul scos din ei,carnea tocata,marar verde

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Ce bun trebuie sa fie.

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Fetelor, la noi se spune ,,poftiti la masa''!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Hmmmmmmmmmmm....ce fain miroase la tine Cristina.... Tre'sa fie foarte bune chiftelutele pregatite astfel. Felicitari !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      hmmmm.....ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne tocata amestec(porc si vita)
  • 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin
  • condimente pt. carne
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 ceapa
  • 5 morcovi taiati in jumatati
  • supa concentrata de vita
  • 200 ml. vin rosu
  • unt pt. prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tarta elvetiana cu mere

Tarta elvetiana cu mere

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Puricei cu spanac

Puricei cu spanac

Se amesteca toate ingredientele si se dau printr-o sita cu gauri mari, lasandu-se sa curga intr-o

3 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere