autor:

Cristina

» » Mancaruri cu carne

Chiftele in sos de vin rosu

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
300 gr. carne tocata amestec(porc si vita), 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin, condimente pt. carne, piper, 1 ou, patrunjel proaspat tocat, 1 ceapa, 5 morcovi taiati in jumatati, supa concentrata de vita, 200 ml. vin rosu, unt pt. prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si piper, se omogenizeaza bine, se formeaza chiftelele cu lingura si se prajesc in unt cat sa prinda culoare si se scot intr-un castron separat. Peste untul ramas in tigaie se toarna vinul si cand a scazut putin se toarna si supa concentrata de vita, se da intr-un clocot.Lichidul din tigaie trebuie sa acopere morcovii, daca este necesar se mai adauga supa de vita. Se pun inapoi in tigaie chiftelele, morcovii si ceapa taiata in jumatati(se scoate la final). Se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit 1 ora, timp in care chiftelele se intorc in mod regulat. Cand morcovii sunt bine patrunsi, atunci este mancarea gata.Se poate servi cu paste si parmezan ras deasupra sau cu piure de cartofi si telina. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ARDEI UMPLUTI

ARDEI UMPLUTI

Ardeii se curata de seminte;se spala,se scurg. Se umplu cu tocatura;cam 2-2,5 cm din ardei ,se lasa

25 voturi    15 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si prune uscate

Pui cu ciuperci si prune uscate

Mod de preparare: Pentru inceput punem prunele intr-un vas cu apa calda si le lasam sa se rehidrateze

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Ce bun trebuie sa fie.

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Fetelor, la noi se spune ,,poftiti la masa''!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Hmmmmmmmmmmm....ce fain miroase la tine Cristina.... Tre'sa fie foarte bune chiftelutele pregatite astfel. Felicitari !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      hmmmm.....ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne tocata amestec(porc si vita)
  • 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin
  • condimente pt. carne
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 ceapa
  • 5 morcovi taiati in jumatati
  • supa concentrata de vita
  • 200 ml. vin rosu
  • unt pt. prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tarta elvetiana cu mere

Tarta elvetiana cu mere

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Puricei cu spanac

Puricei cu spanac

Se amesteca toate ingredientele si se dau printr-o sita cu gauri mari, lasandu-se sa curga intr-o

3 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Carne de oaie cu legume la cuptor