autor:

Cristina

» » Mancaruri cu carne

Chiftele in sos de vin rosu

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
300 gr. carne tocata amestec(porc si vita), 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin, condimente pt. carne, piper, 1 ou, patrunjel proaspat tocat, 1 ceapa, 5 morcovi taiati in jumatati, supa concentrata de vita, 200 ml. vin rosu, unt pt. prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si piper, se omogenizeaza bine, se formeaza chiftelele cu lingura si se prajesc in unt cat sa prinda culoare si se scot intr-un castron separat. Peste untul ramas in tigaie se toarna vinul si cand a scazut putin se toarna si supa concentrata de vita, se da intr-un clocot.Lichidul din tigaie trebuie sa acopere morcovii, daca este necesar se mai adauga supa de vita. Se pun inapoi in tigaie chiftelele, morcovii si ceapa taiata in jumatati(se scoate la final). Se lasa sa fiarba acoperit la foc potrivit 1 ora, timp in care chiftelele se intorc in mod regulat. Cand morcovii sunt bine patrunsi, atunci este mancarea gata.Se poate servi cu paste si parmezan ras deasupra sau cu piure de cartofi si telina. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Ce bun trebuie sa fie.

  • Cristina

    Cristina (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Fetelor, la noi se spune ,,poftiti la masa''!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Hmmmmmmmmmmm....ce fain miroase la tine Cristina.... Tre'sa fie foarte bune chiftelutele pregatite astfel. Felicitari !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      hmmmm.....ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. carne tocata amestec(porc si vita)
  • 300 gr. carne tocata pt carnati macinata foarte fin
  • condimente pt. carne
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 ceapa
  • 5 morcovi taiati in jumatati
  • supa concentrata de vita
  • 200 ml. vin rosu
  • unt pt. prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Tarta elvetiana cu mere

Tarta elvetiana cu mere

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Puricei cu spanac

Puricei cu spanac

Se amesteca toate ingredientele si se dau printr-o sita cu gauri mari, lasandu-se sa curga intr-o

3 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Varza (acra) calita cu carne de porc