autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chiftele marinate

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/4 carne,, 50 g franzela, , 50 g ceapa, , 3 catei usturoi, , 250 ml suc de rosii,, o foaie de dafin,, faina, , untdelemn, , marar, , piper, , ienibahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

131 voturi

Mod de preparare

Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa inpumni, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt. La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf ascutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.



Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila. Se asaza una linga alta, pe foaia de nailon;vor rezulta 14-15 bucati.



Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn, o cratita de 1 1/2 l, se asaza in ea chiftele (bilele) neinghesuite, una linga alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelemn si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc moderat, ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata.



Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu varful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele. In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu ienibahar, marar sau patrunjel atiat marunt si sare, dupa gust.



Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul. Se servesc calde cu piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Pentru cei/cele interesati/te: Chiftelutele marinate se fac cu sos de tomate, in care se adauga OTET, putin ulei si condimente. In sosul format se fierb chiftelele. Doar in acest fel, devin marinate. :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

131 voturi

Ingrediente

  • 1/4 carne,
  • 50 g franzela
  • 50 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml suc de rosii,
  • o foaie de dafin,
  • faina
  • untdelemn
  • marar
  • piper
  • ienibahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

ICE (Chef de cuisine)

Pentru cei/cele interesati/te: Chiftelutele marinate se fac cu sos de tomate, in care se adauga OTET, putin ulei si condimente. In sosul format se fierb chiftelele. Doar in acest fel, devin marinate. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chiftelute albe cu sos alb