autor:

Camelia Grosu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Chiftele marinate

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
Pentru chiftele:, -2,5 kg carne de porc tocata, -2 cepe, -1 capatana de usturoi, -1 legatura de marar, -1 legatura de patrunjel, -3 oua, -sare, -piper, -faina, -ulei, Pentru sos:, -750 g suc de rosii, -1 capatana de usturoi, -cimbru, -foi de dafin, -2 lingurite de secretul gustului, -1 legatura de patrunjel, -piper

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul tocate marunt, cele 3 oua, sare, piper si se amesteca bine. Din cantitatea rezultata folosim doar o parte din care modelam chiftele rotunde pe care le dam prin faina. Am facut un numar de 42 de chiftele rotunde pe care le-am prajit in ulei incins. Dupa ce le-am prajit, le-am pus intr-o cratita, peste ele am pus sucul de rosii, usturoiul taiat feliute, cimbru, foile de dafin, secretul gustului, patrunjelul tocat marunt si piper. Se pune apoi apa sa depaseasca chiftelele cu patru degete si se pune la cuptor sa fiarba o ora .Le putem servi cu piure sau fara, cu salate sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin

30 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
chiftele marinate

chiftele marinate

Se pune uleiul intr-o craticioara, sare, zahar, bulionul amestecat cu faina si diluat cu apa, otetul,

12 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sergiu Napo (Bucatar sef) , 16 iunie 2015

    Genial, asta gatesc diseara :D

  • Fara foto

    Petcu Bianca , 09 august 2014

    SUNT PREFERATELE MELE

  • Fara foto

    Bogdan Sinziana , 30 decembrie 2013

    de-abia astept sa le incerc...imi ploua in gura ...:)

    • Ionescu_Nicolae

      Ionescu_Nicolae (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2013

      din 2,500 kg facem nunta.

    • Fara foto

      Coco Fintoiu , 22 noiembrie 2013

      cred ca sunt delicioase

    • Fara foto

      Ionescu Simona , 03 noiembrie 2013

      eu adaug in compozitie si uun cartof ras si stors si piine coapta si inmuiata si 172 linguurita bicarbonat stins cuu uun strop de zeama de lamaie. si ies un deliciu. incercati o data macar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

      O bunatate...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte aromate si apetisante. Imi plac grozav chiftelutele la cuptor; eu le dau forma diferita si pum intre ele rosii feliate.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Era mancarea mea preferata in copilarie,ca si acum dealtfel.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Arata grozav!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -2,5 kg carne de porc tocata
  • -2 cepe
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 legatura de marar
  • -1 legatura de patrunjel
  • -3 oua
  • -sare
  • -piper
  • -faina
  • -ulei
  • Pentru sos:
  • -750 g suc de rosii
  • -1 capatana de usturoi
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -2 lingurite de secretul gustului
  • -1 legatura de patrunjel
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Sergiu Napo (Bucatar sef)

Genial, asta gatesc diseara :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Piftie de pasare