autor:

strumfii bucatari

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri pentru copii

Chiftele marinate ca la mama

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2017

Ingrediente
Chiftele:, 500 gr carne tocata, 4 catei de usturoi, 1 ou, sare, piper, 1 legatura de patrunjel verde, 1 rosie, 1 ceapa, 100 gr frigania praf (paine prajita facuta in blender), , Sos:, 500 de ml de bulion de rosii, 1 ceapa mica, 1 lingura de ulei, 1 foaie de dafin, 1 lingura rasa de zahar, sare, piper, cateva ramurele de cimbru, , Piure de cartofi:, 6-8 cartofi, apa, sare, piper, cascaval ras, unt, 100  ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare


Mancare ce ne aduce aminte de bunica, de mama. Ele faceau aceasta mancare care ne placea foarte mult.


Ete asa am invatat si eu sa o pregatesc si acum o fac cu drag pentru familia mea.

Cel putin o data pe saptamana, fac aceasta mancare care este super si a devenit preferata familiei.

Prima data, eu obisnuiesc sa fac sosul: ceapa se toaca, se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa cu un praf de sare de la inceput, pentru ca mai degraba, sa se topeasca decat sa se prajeasca. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga bulionul, dafinul si cateva ramurele de cimbru. Se fierbe totul, pe foc mic, cam 10 minute. In final, se scoate dafinul si cimbrul si sosul de poate trece prin sita sau se poate pasa cu blenderul de mana (daca se doreste). Se potriveste consistenta sosului, adaugand daca e cazul putina apa fierbinte, se da din nou in clocot si se adauga zaharul, sare si piper, atat cat sa se obtina un gust echilibrat de acrisor/dulce/sarat/picant. Se lasa sosul deoparte pana se pregatesc chiftelele.

Se trece carnea prin masina de tocat (in cazul in care nu ati cumparat-o deja tocata). Punem ceapa si rosia in blender si le amestecam bine. Usturoiul poate fi zdrobit, razuit prin razatoarea fina sau trecut prin masina si el. Se adauga frigania si usturoiul peste carne. Apoi adaugam ceapa cu rosie, se adauga patrunjelul tocat si oul intreg, sare si piper dupa gust, apoi se framanta bine carnea, obtinand o pasta cat mai omogena.

Cu mainile umede, se iau mici gramajoare din compozitia de carne si se formeaza bile, cam de marimea unei mingi de ping pong care se tavalesc prin faina.

Se incing cele doua linguri de ulei intr-o cratita rezistenta la cuptor si se rumenesc rapid chiftelutele pe toate partile, fara a insista sa fie complet gatite. Intre timp, se porneste cuptorul si se incinge la 190 de grade Celsius. Pe masura ce chiftelele se rumenesc usor, se scot pe hartie de bucatarie absorbanta. In final, se sterge cratita de orice urma de grasime, pastrand insa urmele delicioase de fript care au aderat pe fundul acesteia. Se pun chiftelele inapoi in cratita si se toarna deasupra sosul. Se da cratita la cuptor, acoperita cu capacul, timp de 25 de minute, apoi se decopera si se mai tin chiftelele la cuptor inca 5-7 minute, cat sa se rumeneasa usor deasupra.

Dupa gustul meu si al familiei, chiftelele marinate se potrivesc cel mai bine cu piureul de cartofi.

Fierbem cartofii in apa cu sare. Apoi ii scurgem, adaugam unt si lapte, cascaval ras si amestecam bine.

Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate ca la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Trigoane cu branza sarata

Trigoane cu branza sarata

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Chifle dulci cu mere si nuci

Chifle dulci cu mere si nuci

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 100 gr frigania praf (paine prajita facuta in blender)
  • Sos:
  • 500 de ml de bulion de rosii
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura rasa de zahar
  • sare
  • piper
  • cateva ramurele de cimbru
  • Piure de cartofi:
  • 6-8 cartofi
  • apa
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
  • unt
  • 100  ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova Lapte acru sau iaurt preparat in casa - Zona Moldova

Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca, cam asa ca apa de vara, poate un pic mai caldut si se face un cuib in  mijlocul

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri pentru copii
Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

2 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Piersicile copilariei