autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Chiftele marinate din piept de curcan

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
piept de curcan, ceapa, cartofi, usturoi, ardei rosu, boia, oua, sare, piper, bulion, mirodenii, faina, ulei, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se toaca pieptul de curcan, ceapa, cartofii si usturoiul. Se adauga un ou sau mai multe(depinde cat faceti). Se asezoneaza: sare, piper si ce mai doriti.
Se fac chiftelute rotunde si se dau prin faina.
Se prajesc in ulei.
Se face un sos din ceapa, cativa catei de usturoi , ardei -calite in ulei. Se pune bulion sau sos de rosii peste ele si se dau cateva clocote.
Sosul se face inainte de a frige chiftelele. Pe masura ce se scot, se pun in sos. Cand se termina toate, se dau in clocot si se mai pun mirodenii. Indrazniti, experimentati si va gasiti combinatia ideala de mirodenii.
Se poate presara verdeata la servire, se poate adauga putina smantana.
Se servesc alaturi de piure de cartofi, orez simplu, paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele marinate din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Imi plac si eu pun ceapa ,ardei ,le da un gust mai deosebit in schimb le dau prin pesmet si le coc pe hartie in cuptor.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Eu nu pun ardei si ceapa, dar e de luat in seama.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • piept de curcan
  • ceapa
  • cartofi
  • usturoi
  • ardei rosu
  • boia
  • oua
  • sare
  • piper
  • bulion
  • mirodenii
  • faina
  • ulei
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi plac si eu pun ceapa ,ardei ,le da un gust mai deosebit in schimb le dau prin pesmet si le coc pe hartie in cuptor.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas de fasole boabe