Ingrediente
Pentru chiftele:carne amestecata 400gr(porc si vita),un catel de usturoi,sare,putin de ardei iute tocat(un varf de cutit),boia de ardei,putin de patrunjel tocat., , Pentru piure cu andive:cartofi 500gr,o andiva mare,putin de lapte caldut(50ml),unt cat o nuca., , Pentru sosul de ceapa:o ceapa mare ,2 catei de usturoi,o lingura rasa de faina,sare si piper., , 50ml ulei (masline ,floarea soarerului).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Se prajesc la foc mic in putin ulei,pana se rumenesc bine(circa 15-20 minute)dupa se scot se pun intr-un bol si se acopera cu folie de aluminiu pentru a sta calde.
Piureul cu andive:se pun cartofi la fiert cu putin de sare,cand au inceput sa fiarba,dupa 10 minute se adauga andiva taiata,se mai lasa 3 minute maxim si apoi scurgem de apa, adaugam lapte caldut si unt,toate ingredientele se paseaza.
Sosul de ceapa:tocam ceapa o punem la prajit in tigaia care s-au prajit chiftelele, se mai adauga putin ulei,cand ceapa a inceput sa rumeneasca adaugati usturoiul tocat marunt, faina ,lasati cateva secunde pana vedeti ca faina capata culoare apoi adaugati apa calduta (apa calduta amestecata cu putin de smantana lichida)cand sosul a inceput sa se ingroase putin mai adaugati sare si piper mai lasati -1 minut si inchideti focul,(sosul se face in maxim 15 minute).
Toate se pot pregati cel mult intr-o ora si jumate (mult dureaza legumele de curatat si taiat).
Va doresc ''pofta buna''.