autor:

Gina de Jong

» » Mancaruri cu carne

Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde

Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gina de Jong (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru chiftele:carne amestecata 400gr(porc si vita),un catel de usturoi, de ardei iute tocat(un varf de cutit),boia de ardei,putin de patrunjel tocat., , Pentru piure cu andive:cartofi 500gr,o andiva mare,putin de lapte caldut(50ml),unt cat o nuca., , Pentru sosul de ceapa: ceapa mare ,2 catei de usturoi,o lingura rasa de faina,sare si piper., , 50ml ulei (masline ,floarea soarerului).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Chiftele:se amesteca carnea tocata cu usturoiul tocat marunt(sau pisat)se adauga ardeiul iute, sare,boia si patrunjelul,se amesteca toate ingredientele apoi se formeaza chiftelutele plate.

Se prajesc la foc mic in putin ulei,pana se rumenesc bine(circa 15-20 minute)dupa se scot se pun intr-un bol si se acopera cu folie de aluminiu pentru a sta calde.

Piureul cu andive:se pun cartofi la fiert cu putin de sare,cand au inceput sa fiarba,dupa 10 minute se adauga andiva taiata,se mai lasa 3 minute maxim si apoi scurgem de apa, adaugam lapte caldut si unt,toate ingredientele se paseaza.

Sosul de ceapa:tocam ceapa o punem la prajit in tigaia care s-au prajit chiftelele, se mai adauga putin ulei,cand ceapa a inceput sa rumeneasca adaugati usturoiul tocat marunt, faina ,lasati cateva secunde pana vedeti ca faina capata culoare apoi adaugati apa calduta (apa calduta amestecata cu putin de smantana lichida)cand sosul a inceput sa se ingroase putin mai adaugati sare si piper mai lasati -1 minut si inchideti focul,(sosul se face in maxim 15 minute).

Toate se pot pregati cel mult intr-o ora si jumate (mult dureaza legumele de curatat si taiat).

Va doresc ''pofta buna''.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele si piure de cartofi cu andiva verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Carnea o spalam bine si o portionam. O tamponam cu niste servete de bucatarie. Luam o tava si punem

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Gina de Jong

    Gina de Jong (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2013

    Mira Curavale,multumesc de observatie,asa este cand scrii in graba,sper sa nu se mai repete....

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Interesanta reteta!Imi place

  • Fara foto

    Mira Curavale , 26 septembrie 2013

    si formam si formele?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:carne amestecata 400gr(porc si vita),un catel de usturoi, de ardei iute tocat(un varf de cutit),boia de ardei,putin de patrunjel tocat.
  • Pentru piure cu andive:cartofi 500gr,o andiva mare,putin de lapte caldut(50ml),unt cat o nuca.
  • Pentru sosul de ceapa: ceapa mare ,2 catei de usturoi,o lingura rasa de faina,sare si piper.
  • 50ml ulei (masline ,floarea soarerului).

Raporteaza reteta

Retete
de Gina de Jong
Chec rotund (Tulband cake )

Chec rotund (Tulband cake )

Intr-un castron mare (de preferat de plastic sau sticla),se pun ouale intregi cu zaharul,se bat cu

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dulceata de coacaze rosii

Dulceata de coacaze rosii

In primul rand,fructele trebuie bine spalate cu apa rece si lasate la scurs, apoi pregatim oala(de

17 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse

Gina de Jong (Chef de cuisine)

Mira Curavale,multumesc de observatie,asa este cand scrii in graba,sper sa nu se mai repete....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Cartofi la cuptor cu legume