autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Chiftele umplute

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
aprox 1 kg carne tocata, 2 oua crude, 1 capatana de usturoi, 1 legatura de verdeata, Sare, piper, cimbru – dupa gust, Faina, 4 oua fierte (1 ou fiert/portie).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, restul de carne putand fi utilizat pentru chiftelute simple. Le consider ideale pentru o masa festiva in familie.

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti.
Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata.

Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se formeaza in mana o sfera de carne in jurul unui ou. Se tavalesc prin susan prajit. Se obtin astfel 4 chiftelute umplute. Se asaza in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor 30 de minute.

Restul de amestec de carne se poate folosi pentru chiftelute simple. Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se servesc cu garnitura de piure si cu multa voie buna!

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

Meatballs cu oua sau Chiftele umplute cu oua

Tocam carnea si o amestecam intr-un bol. Intr-o tigaie calim ceapa in ulei cca.1 minut, dupa care

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Crina , 05 decembrie 2017

    O idee geniala si foarte bune.

  • Corina , 06 noiembrie 2017

    Bravo, frumos prezentate.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • aprox 1 kg carne tocata
  • 2 oua crude
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura de verdeata
  • Sare
  • piper
  • cimbru – dupa gust
  • Faina
  • 4 oua fierte (1 ou fiert/portie).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Crina

O idee geniala si foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Chiftele de carne