Chiftele umplute

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Chiftele umplute

Ingrediente

  • aprox 1 kg carne tocata;
  • 2 oua crude;
  • 1 capatana de usturoi;
  • 1 legatura de verdeata;
  • Sare, piper, cimbru – dupa gust;
  • Faina;
  • 4 oua fierte (1 ou fiert/portie).

Mod de preparare

Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, restul de carne putand fi utilizat pentru chiftelute simple. Le consider ideale pentru o masa festiva in familie.

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti.

Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata.

Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se formeaza in mana o sfera de carne in jurul unui ou. Se tavalesc prin susan prajit. Se obtin astfel 4 chiftelute umplute. Se asaza in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor 30 de minute.

Restul de amestec de carne se poate folosi pentru chiftelute simple. Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

Se servesc cu garnitura de piure si cu multa voie buna!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise