Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, restul de carne putand fi utilizat pentru chiftelute simple. Le consider ideale pentru o masa festiva in familie.
Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti.
Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata.
Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se formeaza in mana o sfera de carne in jurul unui ou. Se tavalesc prin susan prajit. Se obtin astfel 4 chiftelute umplute. Se asaza in tava, pe foaie de copt si se dau la cuptor 30 de minute.
Restul de amestec de carne se poate folosi pentru chiftelute simple. Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.
Se servesc cu garnitura de piure si cu multa voie buna!
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii