autor:

strumfii bucatari

» » Aperitive cu carne

Chiftelute

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 22 aprilie 2016

Ingrediente
500 gr carne vita tocata, 3 catei usturoi, 1 ou, Sare, piper ai oregano dupa gust, 2 linguri ulei, 2 linguri ouzo, 1 ceapa, Cateva frunze menta, Patrunjel si marar, 2 felii de paine inmuiate in lapte, Faina pentru tavalit chiftelutele, Ulei pentru prajit, 3 cartofi, 5 linguri de unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecam carnea cu ulei si ouzo. Punem menta, usturoi, patrunjel, marar si ceapa in blender si amestecam. Punem peste carne, adaugam sare, piper, oregano si paine bine scursa si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider pentru 30 de minute. Facem chiftelutele, le tavalim prin faina si le prajim pe ambele parti. Le puteti servi cu cartofi ( i-am fiert si apoi i-am prajit putin in unt).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelute de curcan cu maioneza

Chiftelutele: Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat. Curatam ceapa, morcovul si le tocam

3 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Chiftelute din praz si piept de pui

Chiftelute din praz si piept de pui

Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa

13 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr carne vita tocata
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • Sare
  • piper ai oregano dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ouzo
  • 1 ceapa
  • Cateva frunze menta
  • Patrunjel si marar
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • Faina pentru tavalit chiftelutele
  • Ulei pentru prajit
  • 3 cartofi
  • 5 linguri de unt

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne de pui