autor:

strumfii bucatari

» » Aperitive cu carne

Chiftelute

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 22 aprilie 2016

Ingrediente
500 gr carne vita tocata, 3 catei usturoi, 1 ou, Sare, piper ai oregano dupa gust, 2 linguri ulei, 2 linguri ouzo, 1 ceapa, Cateva frunze menta, Patrunjel si marar, 2 felii de paine inmuiate in lapte, Faina pentru tavalit chiftelutele, Ulei pentru prajit, 3 cartofi, 5 linguri de unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecam carnea cu ulei si ouzo. Punem menta, usturoi, patrunjel, marar si ceapa in blender si amestecam. Punem peste carne, adaugam sare, piper, oregano si paine bine scursa si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider pentru 30 de minute. Facem chiftelutele, le tavalim prin faina si le prajim pe ambele parti. Le puteti servi cu cartofi ( i-am fiert si apoi i-am prajit putin in unt).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute Iuliana

Chiftelute Iuliana

Se spala ,se da prin masina de tocat carnea ,se curata si se spala celelalte ingrediente care se

1 vot    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Spaghete cu chiftelute in sos picant

Spaghete cu chiftelute in sos picant

Ingredientele pt chiftelute se amesteca toate intr-un castron. Din compozitia obtinuta se fac chiftele

28 voturi    14 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 gr carne vita tocata
  • 3 catei usturoi
  • 1 ou
  • Sare
  • piper ai oregano dupa gust
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ouzo
  • 1 ceapa
  • Cateva frunze menta
  • Patrunjel si marar
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • Faina pentru tavalit chiftelutele
  • Ulei pentru prajit
  • 3 cartofi
  • 5 linguri de unt

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ficatei in prosciutto cu ciuperci