autor:

naty

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute albe cu sos alb

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
-300 gr carne pui tocata, -1/2 leg marar, -1/2 leg patrunjel, -1 cartof mic, -sare,piper, -1 ceapa, -1 ou mic, -20g orez, , Sos alb, -50 g unt, -1 lingura faina, , -300 gr supa, -200 g smantana

Dificultate: Medie Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou , orez, ceapa si verdeturile tocate marunt se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste chiftelute mici.Se pune apa la fiert cu delicat cand da in clocot se adauga chiftelutele si se lasa sa fiarba. cand sunt gata se scot pe un platou.


Sos alb: Se topeste untl si se adaua faina amestecant incontinuu sa nu se faca cocoloase se toarna cate un pic pana se leaga bine din supa unde au fiert chiftelutele~300 ml si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga smantana si chiftelutele se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc.


Se serveste alaturi de legume, piure, orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute albe cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mititei din carne de miel

Mititei din carne de miel

Toata compozitia se amesteca virtos, turnind incet apa calduta pentru a o lega mai bine si a scoate

0 voturi    3 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu parjoale

Fasole batuta cu parjoale

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

18 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014

    Bun,bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte frumoase!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Arata tare bine!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Cu siguranta ca este delicioasa ! Nu am inteles ce se intimpla cu cele 20 g orez din reteta sosului....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Arata tare bine...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Trebuie sa fie tare gustoasa ,ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • -300 gr carne pui tocata
  • -1/2 leg marar
  • -1/2 leg patrunjel
  • -1 cartof mic
  • -sare,piper
  • -1 ceapa
  • -1 ou mic
  • -20g orez
  • Sos alb
  • -50 g unt
  • -1 lingura faina
  • -300 gr supa
  • -200 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
File de berbecut cu gogosele de cartofi (Miroase a ...Mai-adu ' )