Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper roz macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,chimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimin macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1 legatura de patrunjel verde tocat marunt,1 ceapa taiata foarte marunt 2 catei de usturoi dati prin presa de usturoi.Din toate aceste condimente,fiecare pune cat doreste,eu am pus un pic mai putin de jumatate de lingurita din fiecare condiment.Dupa ce am pregatit carnea modelam chiftelutele in ce forma dorim.Eu le-am facut lunguiete exact ca in reteta care am luat-o de pe Gusto.ro . Separat se fierb cei 4 cartofi in coaja,dupa care ii curatam si ii taiem in jumatati.Punem intr-o tava de yena un rand de chiftelute,un rand de cartofi fierti jumatati si apoi inca un rand de chiftelute.Peste toate acestea,turnam 1 cutie de rosii in suc de rosii si 4 linguri de pasta de tomate,pe care in prealabil le-am incalzit intr-o craticioara mai mica.Punem toata aceasta compozitie peste chiftelute in tava si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute.Dupa 20 de minute scoatem tava si intoarcem chiftelutele si pe partea cealalta.Aceste chiftelute pot fi servite cu orez simplu fiert,sau cu orez cu taitei si muraturi asortate.Noi le-am servit doar cu cartofi fierti,a fost suficient.Pentru ca am avut mai multa carne,am facut o tava cu rosii tocate si suc de rosii,iar in cealalta tava am pus un sos din amestec de mujdei cu sos de rosii tocate.Mie mi-au placute si cele cu sos rosu,cat si cele cu sos alb.Ambele au fost delicioase,pot spune doua feluri de chiftelute arabesti speciale.Aceasta reteta am facut-o dupa utilizatorul Mihaela11.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii