autor:

Sidy

» » , Aperitive, Fripturi

Chiftelute buuune

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne tocata amestec, 2 oua, 5 catei usturoi, 2 felii de piine muiate in apa si stoarse, 1 cartof potrivit, patrunjel si marar verde tocate, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 50 min

48 voturi

Mod de preparare

Se dau toate prin masina de tocat carnea, mai putin ouale si cindimentele.

Pasta astfel obtinuta se framinta bine cu ouale si se potriveste gustul de sare si piper.

Cu miinile unse cu ulei, facem bilute din compozitie, pe care le presam putin, sa se faca mai late.

Uleiul se pune la incins si se prajesc bine chiftelutele si pe o parte, si pe alta.

Din cauza cartofului, chiftelutele vor iesi foarte pufoase.

Chiftelutele poate fi puse si in doua pungi Knorr daca doriti., la cuptor si vor fi mai sanatoase decat fripte in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute buuune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
friptura de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

Mod Preparare: Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie.

8 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Biryani

Biryani

- Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014

    De ce nu ?

  • Fara foto

    Ecaterina Dumbo , 28 februarie 2014

    da se poate spune ca sunt forte bune ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 august 2012

    Imi plac mult chiftelutele ,la fel le fac si eu,dar la cuptor in tava pe hartie de copt. Noua ne plac foarte picante de aceea pun si chilli . Felicitari pentru reteta !

    • Fara foto

      andreea roina , 10 iunie 2010

      foarte bune gustoase...exact cu le face mami meu exact ca ia ..ai duc lipsa macari de acasa...un pupic..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoaseeeeee! Si eu fac chiar asa.

    • Fara foto

      Mari , 01 aprilie 2010

      Mama, cred k ar trebui sa iti postezi reteta in alta parte decat sa adaugi ca si comentariu reteta ta cand mai sus avem o reteta pentru acelasi fel de mancare. E nepoliticos, dar cred k e caracteristic natiei noastre Sorry

    • Fara foto

      ginna , 20 ianuarie 2010

      eu in loc de paine muiata,pun cateva linguri de pesmet si se leaga muuuuuuuult mai bine.plus k imi ies perfect rotunde si aurii,asa cum ii place sotului meu.am descoperit trucul asta cand am vrut sa fac chiftele intr-o zi,dar ramasesem fara paine si mi-era lene sa mai cobor pana la magazin.am scotocit prin dulap,am gasit pesmetul si....au iesit o bunatate de chiftelute.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Cu mai putin usturoi, da!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Michael sa sti ca la noi nu se mananca chiftelutele cu ceapa !!!! Nu ne plac numai asa cu ustutoi ! Si daca tie nu-ti plac...nu am ce-ti face !!!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Fara ceapa nu sunt buuuuuuuuuuuuune, nici macar bune! Si de ce invinuiesti cartoful, saracul, ca din cauza lui ies chiftelele pufoase? Reiese ar trebui sa le facem mai tari!

    • Fara foto

      Dorina Pop , 12 iulie 2009

      Chiftelutele, fie ele din carne de porc sau din piept de pui sunt delicioase, daca pui si suflet atunci cand le gatesti celor dragi.Atentie la inmuiatul painii:fie ca le inmuiati in apa sau in lapte,lichidul trebuie sa fie neaparat rece, in caz contrar, va face paine clicoasa.Spor la bucatarit tuturor!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Tare bune e adevarat.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Eu adaug si ceapa ca imi plac mai mult asa! Oricum is tare bune si asa!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Ahhhhhh ce bine arata, pana la mine miroase a usturoi si nici gura nu-i miroase,ahhhhhh ce imi plac si nu am voie,ufffff.Felicitari nota 10 pentru claritate,ornament si originalitate.

    • Fara foto

      mama , 23 mai 2009

      Daca doriti sa serviti cele mai gustoase si pufoase chiftelute le faceti asa: 1 kg. carne tocata (numai de porc), o ceapa maricica tocata marunt (calita putin ori cruda), 4 catei de usturoi tocati foarte fin, marar, patrunjel si un fir de leustean (toate verzi) tocate, 3 felii MARI de miez de paine muiate in lapte si stoarse bine, 5 oua, 1 lingurita de vegeta, 1 lingurita rasa de zahar, 2 lingurite de soia sos, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede le faceti galustele, apoi le tavaliti prin pesmet turtindu-le un pic, iar dupa aceea le prajiti pe ambele parti in ulei de floarea soarelui bine incins.Le scoateti pe un platou unde ati asternut 2-3 servetele care sa suga uleiul scurs si cam dupa 10 minute le mutati pe altul curat. Sunt delicioase calde ori reci. Pofta buna!

    • Fara foto

      tricentim , 19 mai 2009

      Or fi bune chiftelutele dar asa multe "u-uri" in titlu nu sunt deloc justificate in titlul unei retete pe un site care se respecta, doar cel mult in forum. Si chiftelutele vor iesi pufoase nu "din cauza cartofului" ci datorita lui! Mai invatati sa scrieti si sa va exprimati frumos si corect in limba romana, ca va faceti site-ul de rusine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Arata bine chiftelutele tale.Eu adaug si morcov si ies foarte fragede.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Eu adaug si putina ceapa calita si nu folosesc cartof.Paine le face suficient de pufoase.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Nici eu nu pun ceapa la chiftele,iar usturoiul il pun din cel granulat pentru ca celalalt nu-mi face bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Sidy,la fel e reteta mea de chiftelute, numai fara marar. Eu razuiesc cartoful pe razuitoare cu gauri mici si il storc bine de zeama, apoi il pun in compozitia de chiftele.

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      La chiftele eu pun si ceapa tocata in compozitie. Uneori pun numai usturoi si boia din belsug, verdeata tocata, piper, piine inmuiata, sare si vegeta, pe linga carne tocata si oua, desigur. Voi incerca si reteta ta Sidy, sint sigura ca e foarte buna.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Chiftelutele din piept de pui sunt intradevar cele mai bune.Cu patrunjel verde , neaparat proaspat. Si sunt foarte aspectoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Cele mai bune piftelute sunt din carne de pui, eu adaug si ceapa prajita, dar fara cartof

    • Fara foto

      gety (Chef de cuisine) , 16 martie 2009

      Si eu folosesc ceapa si usturoi mai mult, eu de obicei le fac din carne de porc amestecata cu de vita. Dar o sa incerc si cu carne de pui sa vad cum o sa iasa.

    • Fara foto

      gina , 08 februarie 2009

      Nu uitati sa puneti si o ceapa si mai mult usturoi. Puneti cimbru si patrunjel verde. Si faceti chiftelele din pipet de pui, sunt mai fine, mai gustoase, mai usoare si mai frumoase.Nu mai folositiVEGETA, macar la mancarurile de carne renuntati la aceste E-uri.

    • Fara foto

      maria , 20 decembrie 2008

      Chiftelutele sunt mai sanatoase si gustoase daca le pregatim in cuptor mult mai bune ca cele prajite, incercati...

    • Fara foto

      Dumitru Marin , 19 decembrie 2008

      Chiftelutele ies cu mult mai gustoase daca la compozitia asta mai pui si o ceapa mica .

    • Fara foto

      carmen , 17 decembrie 2008

      Poti pune si una sau douä lingurite de mustar in compozitie (depinde de cantitatea de carne).

    • Fara foto

      MONIK , 13 decembrie 2008

      Eu, in loc de paine inmuiata, pun pesmet. Sunt foarte bune si asa.

    • Fara foto

      ana , 29 octombrie 2008

      La fel le fac si eu, numai ca ar fi mai bune dak inmoi paine in lapte.

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 iunie 2008

      ciftelele fara ceapa doar cu usturoi nu am incercat posibil sa fie bune,cum le-ai facut tu se aseamana cu mici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

48 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 5 catei usturoi
  • 2 felii de piine muiate in apa si stoarse
  • 1 cartof potrivit
  • patrunjel si marar verde tocate
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

De ce nu ?

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui natur la gratar