autor:

Sidy

» » , Aperitive, Fripturi

Chiftelute coapte in cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan, vita si porc), 1-2 oua, 1 ceapa, 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse, 1 cartof, sare, piper, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

70 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se mai da o data prin masina de tocat carnea, cu care macinam si ceapa, cartoful, piinea si verdeata. Daca doriti puteti adauga si usturoi .
Se amesteca bine toata compozitia si se condimenteaza.Adaugam ouale crude si mai amestecam o data.
Cu ajutorul unei linguri se formeaza chiftelutele care le rotunjim in palma unsa cu putin ulei.Punem chiftelutele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca.Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem si le lasam sa faca crusta si pe cealalta parte.
Sunt mult mai sanatoase decit cele prajite in ulei...
Chiftelutele pot fi puse si in doua pungi Knorr daca doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute coapte in cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte bune, au aproape acelasi gust cind sint prajite. Eu am adaugat si citiva catei de usturoi si, deoarece compozit mi s-a parut putin cam moale, le-am dat prin pesmet amestecat cu susan. O parte le-am pus in freezer pentru alta-data cind o sa le fac cu un sos. Cineva are vreo idee de un sos care s-ar potrivi cu acest fel de chiftele?

  • 21 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2017

    Lala la 180 de grde, cam 40 de minute in total. Depinde de fiecare cuptor in parte

  • Lala , 27 ianuarie 2017

    Cat timp se lasa la cuptor si la cate grade. Mersi

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2017

    Cris ori nu erau destul de uleiate mainile, ori hartia era prea veche. Dara daca doriti, puteti unge putin hartia de copt...

    • Cris , 21 ianuarie 2017

      La mine s-au prins de hartia de copt.stiti cumva de ce?

    • simpozion , 17 martie 2016

      sos chinezesc

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2014

      DA, pungi de copt la cuptor....

    • Toncean Sidonia , 25 septembrie 2014

      DA.....

    • Tanase Octavian , 24 septembrie 2014

      ok acuma fac dar va referiti la pungi da copt in cuptor?

    • Oli Rusu , 21 august 2013

      Delicioase!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici? Lumi. spune-mi si mie o reteta de sos pentru minunile astea? Merci!

    • Glam Vintage

      Glam Vintage (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

      Buna! Chiar in acest moment fac aceste minunate chiftelute, pentru baieteii mei! Sunt nerabdatoarea sa vad cum vor iesi. Oare gasesc si un sos pentru ele pe aici?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustoase! Si mie imi plac tot coapte in cuptor, sunt bune atat calde cat si reci.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Si eu le coc in cuptor si le fac si sos .Sunt foarte gustoase si mai usor de digerat!

    • ANITA , 27 septembrie 2009

      Imi place ca nu sunt prajite in ulei, e si mai usor asa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Bravo,imi place ca nu sunt prajite.Azi fac si eu si iti spun cum mi-au iesit.

    • Simos (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Asa le fac si eu. si mai comod, si mai sanatos. Uneori le dau prin pesmet sau susan.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Am incercat si eu sa coc chiftelute in cuptor, mi-a placut foarte mult rezultatul. E si mai comod :)

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

      De acord cu tine,sunt mai sanatoase asa

    • mihai1912 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Multumesc pentru reteta.Doctorul mi-a prescris pentru copilul meu putina prajeala.Ii plac foarte mult chiftelutele.Am sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

70 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata( eu am avut carne de curcan
  • vita si porc)
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine muiate in apa si apoi stoarse
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Lala la 180 de grde, cam 40 de minute in total. Depinde de fiecare cuptor in parte

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Aripioare crocant de gustoase