Chiftelute cu cartofi la cuptor

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc mai slaba
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina (in caz ca obtinem o compozitie moale)
  • ulei
  • 1/2 kg cartofi mici
  • Pentru sos:
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 lingura mare de ketchup
  • 1/2 cana de apa
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele.

Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele, iar printre ele, punem cartofii curatati si spalati.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15 minute, timp in care pregatim sosul: intr-un bol punem smantana, ketchup-ul si apa, apoi condimentam dupa gust.

Dupa ce scoatem tava din cuptor, turnam sosul obtinut si dam din nou la cuptor, pentru cca.20-25 minute.

Cand este gata, presaram marar tocat/patrunjel sau ce va place!

O bunatate!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure