autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute cu portocala si paste.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata de pui., 1 portocala mai mare., 1 ceapa rosie., 2 crengute de maghiran(se poate pune si uscat)., 2 oua., 4 linguri pesmet., 2 linguri ulei de masline., 500 gr paste late., 3 linguri de seminte de dovleac., 2 linguri de unt., sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati portocala,curatati o parte din coaja,iar restul dati-o pe razatoarea mica si apoi stoarceti cealalta jumatate de portocala.Tocati maghiranul si ceapa,le amestecam cu cele doua oua(deoarece carnea de pui este mai moale, se pun 2 oua),coaja rasa de portocala,pesmetul,sarea,piperul si framantam bine compozitia.Cu mainile umede,formam chiftelutele si le prajim in uleiul incins circa 10 minute pe ambele parti.Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie,lasandu-le la scurs.Intre timp fierbem pastele conform cu instructiunile de pe pachet.Prajim semintele de dovleac in putin ulei incins si la fel le punem, pe un prosop de hartie la scurs.Topim untul intr-o tigaie, scurgem bine pastele de apa si le calim in untul incins.Le stingem cu sucul de portocala, condimentam si le mai fierbem putin.Adaugam coaja de portocala ramasa si semintele si le servim cu chiftelute.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu portocala si paste." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripi de pui si conopida pane

Aripi de pui si conopida pane

Ingredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida

21 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei. Adaugam

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Si aceasta reteta este interesanta si cred ca va trebui incercata.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui.
  • 1 portocala mai mare.
  • 1 ceapa rosie.
  • 2 crengute de maghiran(se poate pune si uscat).
  • 2 oua.
  • 4 linguri pesmet.
  • 2 linguri ulei de masline.
  • 500 gr paste late.
  • 3 linguri de seminte de dovleac.
  • 2 linguri de unt.
  • sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Si aceasta reteta este interesanta si cred ca va trebui incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu bere