Somonul se sărează, piperează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert se pasează. Morcovul şi ghimbirul se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ardeiul iute se curăţă de vene şi seminţe şi se toacă mărunt.
Morcovul, ghimbirul şi ardeiul iute se călesc în ulei de măsline.
Somonul se prăjeşte pe ambele părţi în unt şi ulei de măsline, apoi se pasează cu o furculiţă.
Întrun bol se amestecă cartofii pasaţi, somonul, legumele călite. Se adaugă ouăle, mierea şi condimentele. Se amestecă bine. Se potriveşte de sare.
Se încinge uleiul (cantitate suficientă pentru a prăji chifteluţele în baie de ulei fierbinte). Cu o linguriţă se formeză chifteluţe şi se pun în uleiul încins. După ce se prăjesc se scot pe şervet absorbant. Se pastrează la cald până se prăjeşte întreaga cantitate.
Se servesc cu un dip obţinut prin mixarea în blender a 500 gr de iaurt, o piersică tăiată cubuleţe, un ardei iute mic (facultativ), sare după gust.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii