autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute cu somon

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 august 2006

Ingrediente
cca. 200 gr file de somon fără piele, sare, piper, sucul a jumătate de lămâie, 2 cartofi, 1 morcov, 1 bucată de ghimbir, 1 ardei iute roşu, 2 ouă, 1 lingură de miere, 2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare, scorţişoară, nucşoară etc.), unt şi ulei de măsline, ulei pt prăjit chifteluţele,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Somonul se sărează, piperează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.

Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert se pasează. Morcovul şi ghimbirul se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ardeiul iute se curăţă de vene şi seminţe şi se toacă mărunt.

Morcovul, ghimbirul şi ardeiul iute se călesc în ulei de măsline.
Somonul se prăjeşte pe ambele părţi în unt şi ulei de măsline, apoi se pasează cu o furculiţă.
Întrun bol se amestecă cartofii pasaţi, somonul, legumele călite. Se adaugă ouăle, mierea şi condimentele. Se amestecă bine. Se potriveşte de sare.

Se încinge uleiul (cantitate suficientă pentru a prăji chifteluţele în baie de ulei fierbinte). Cu o linguriţă se formeză chifteluţe şi se pun în uleiul încins. După ce se prăjesc se scot pe şervet absorbant. Se pastrează la cald până se prăjeşte întreaga cantitate.

Se servesc cu un dip obţinut prin mixarea în blender a 500 gr de iaurt, o piersică tăiată cubuleţe, un ardei iute mic (facultativ), sare după gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chifteluţe de somon la cuptor

Chifteluţe de somon la cuptor

1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite,

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu cartofi noi

Pastrav somonat cu cartofi noi

Se spala bine pestele,se elimina capul si intestinele.Se lasa la uscat si se taie in bucati dupa

7 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • cca. 200 gr file de somon fără piele
  • sare
  • piper
  • sucul a jumătate de lămâie
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare
  • scorţişoară
  • nucşoară etc.)
  • unt şi ulei de măsline
  • ulei pt prăjit chifteluţele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
MACROU LA CUPTOR