autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute cu somon

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 august 2006

Ingrediente
cca. 200 gr file de somon fără piele, sare, piper, sucul a jumătate de lămâie, 2 cartofi, 1 morcov, 1 bucată de ghimbir, 1 ardei iute roşu, 2 ouă, 1 lingură de miere, 2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare, scorţişoară, nucşoară etc.), unt şi ulei de măsline, ulei pt prăjit chifteluţele,

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Somonul se sărează, piperează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.

Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert se pasează. Morcovul şi ghimbirul se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ardeiul iute se curăţă de vene şi seminţe şi se toacă mărunt.

Morcovul, ghimbirul şi ardeiul iute se călesc în ulei de măsline.
Somonul se prăjeşte pe ambele părţi în unt şi ulei de măsline, apoi se pasează cu o furculiţă.
Întrun bol se amestecă cartofii pasaţi, somonul, legumele călite. Se adaugă ouăle, mierea şi condimentele. Se amestecă bine. Se potriveşte de sare.

Se încinge uleiul (cantitate suficientă pentru a prăji chifteluţele în baie de ulei fierbinte). Cu o linguriţă se formeză chifteluţe şi se pun în uleiul încins. După ce se prăjesc se scot pe şervet absorbant. Se pastrează la cald până se prăjeşte întreaga cantitate.

Se servesc cu un dip obţinut prin mixarea în blender a 500 gr de iaurt, o piersică tăiată cubuleţe, un ardei iute mic (facultativ), sare după gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chifteluţe de somon la cuptor

Chifteluţe de somon la cuptor

1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite,

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pangasius pane

Pangasius pane

bucatile de pangasius le taiem cam cat o jumatate de palma si le condimentam. pentru sos ai nevoie

5 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • cca. 200 gr file de somon fără piele
  • sare
  • piper
  • sucul a jumătate de lămâie
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare
  • scorţişoară
  • nucşoară etc.)
  • unt şi ulei de măsline
  • ulei pt prăjit chifteluţele

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de pangasius cu sos alb