autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, , -1 kg Carne tocata de porc, -1 ceapa, -2 oua, -1 punguta de granule de soia (sau daca nu aveti puteti pune 3-4 feliute de piine), -vegeta,sare,piper dupa gust, -1 legatura mica de patrunjel verde, -ulei, , Sosul de rosi!, -4-5 linguri de ulei, -1 lingura de faina, -500 ml de bulion de casa sau sos de rosi, -1-2 linguri de zahar, , -sare, piper, dupa gust, , Pentru piureu avem nevoie de:, , -cartofi, - lapte, -unt, -sare,vegeta

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa stoarsa bine de apa si pusa peste Carne,patrunjelul si ceapa tocata marunt se framinta bine toate Pina avem o compozite omogena.
Dupa punem tigaia cu uleiul pe foc sa se incinga bine.Noi intre timp formam chiftelutele ori bilute Rotunde.
Sosul il facem astfel:

-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara,pusa pe foc
Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.


Pentru piureu curatam cartofi de coarja ii taiem cubulete patrate,ii spalam bine si dupa ii dam la fiert.
Cind cartofi sunt fierti ii luam de pe foc si ii scurgem de apa si dupa dam focul la mic si turnam lapte cit vrem noi de subtire sau gros sa fie si cu un pasator pisam bine cartofi si intre timp adaugam si Putin unt si vegeta sau sare dupa gust si gata il luam de pe foc si punem in farfurie sa papam.
Va doresc pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si garnitura de piureu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se opareste timp de 2 minute in apa clocotita. Dupa care se pune la scurs. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Asa imi place cel mai mult sa le fac.Mai sunt si acelea cu cartofi in loc de pine sau de soia.Sunt o minunatie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Cam la fel fac si eu chiftelutele.

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Simplu si delicios!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      O combinatie buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg Carne tocata de porc
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -1 punguta de granule de soia (sau daca nu aveti puteti pune 3-4 feliute de piine)
  • -vegeta,sare,piper dupa gust
  • -1 legatura mica de patrunjel verde
  • -ulei
  • Sosul de rosi!
  • -4-5 linguri de ulei
  • -1 lingura de faina
  • -500 ml de bulion de casa sau sos de rosi
  • -1-2 linguri de zahar
  • -sare
  • piper
  • dupa gust
  • Pentru piureu avem nevoie de:
  • -cartofi
  • - lapte
  • -unt
  • -sare,vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

5 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Asa imi place cel mai mult sa le fac.Mai sunt si acelea cu cartofi in loc de pine sau de soia.Sunt o minunatie.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficat prajit cu ceapa