Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai marisor, adaugam, rand pe rand, carnea si ouale.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Chiftelute cu susan, in sos

Ingrediente

  • Pentru chiftelute ne sunt necesare:
  • 2 ouă mari
  • 200 gr susan
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de pătrunjel
  • usturoi, sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 2 cepe albe
  • o legatura de ceapa verde
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii/bulion
  • 300 ml apa ori supa de legume
  • Pepene murat pentru servit.

Mod de preparare

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.

Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform.

Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Pentru sos se procedeaza astfel:

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga chiftelutele si apa/supa de legume.

Se fierb pana sunt bine patrunse, iar apoi se adauga sucul de rosii/bulionul.

Se continua fierberea pana sosul format ajunge la consistenta dorita.

Se servesc cu pepene murat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise