autor:

3sisterscooking

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Chiftelute cu ton in stil marocan

Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: 3sisterscooking (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2011

Ingrediente
- 3/4 cup supa pui, - 1 cup cus-cus, - 425 g ton din conserva strecurat, - 100 g masline negre, - coaja de la o jumatate de lamaie, - patrunjel verde, - 2 oua, - sare, piper, - ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Un deliciu, am ramas fara cuvinte. Merg de minune cu paine marocana calduta si o salata cu otet balsamic si ulei de masline.

1. Aduceti supa la punctul de fierbere. Luati de pe foc si adaugati cus-cus-ul amestecand energic. Acoperiti si lasati deoparte pentru 5 minute sau pana ce intreg lichidul este absorbit. Folosind o furculita amestecati pentru a separa boabele si lasati sa se raceasca putin.
2. Rasturnati cus-cus-ul intr-un bol adanc si adaugati ouale, tonul, maslinele taiate marunt, coaja de lamaie si patrunjel tocat. Condimentati cu sare si piper si amestecati bine.
3. Preparati pe o tava mare chiftelute de aceeasi marime(eu m-am folosit de cercul pentru taiat biscuiti) si dati-le la frigider pentru 15 minute.
4. Incalziti uleiul de masline si prajiti chiftelele cate 3 minute pe fiecare parte. Transferati-le apoi pe un platou acoperit cu hartie de bucatarie absorbanta. Serviti-le calde cu paine marocana si salata. Pentru a le pastra calde le puteti acoperi cu folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu ton in stil marocan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius rulat pe pat de ciuperci

File de pangasius rulat pe pat de ciuperci

-Stropesc pestele cu zeama de lamaie. -Calesc ceapa,adaug ciupecile,o ceasca de apa,condimentez

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crap romanesc cu ciuperci

Crap romanesc cu ciuperci

Se curata si se spala pestele. Se condimenteaza si se introduc in peste cativa graunti de usturoi.

26 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    Se pot coace la cuptor in loc de prajit ?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

    Foarte aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 3/4 cup supa pui
  • - 1 cup cus-cus
  • - 425 g ton din conserva strecurat
  • - 100 g masline negre
  • - coaja de la o jumatate de lamaie
  • - patrunjel verde
  • - 2 oua
  • - sare
  • piper
  • - ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de 3sisterscooking
Somon cu piure de mazare si menta

Somon cu piure de mazare si menta

1. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti-i intr-un vas cu apa si sare, pana devin aproape

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

De sarbatori mi-am facut curatenie printre revistele si cartile de gatit si am gasit un teanc mare

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Sandie (Chef de cuisine)

Se pot coace la cuptor in loc de prajit ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar