autor:

marcu stefania

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de carne

Autor: marcu stefania (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marcu stefania (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2014

Ingrediente
500g carne de vita, , 1 ou, 100 ml de lapte, catel de usturoi, patrunjel, 3-4 linguri de pesmet, 1 lungurita de nucsoara, 3 linguri de parmezan, faina de grau, coaja de la 1/2 de lamaie, 1/2 de pahar de vin alb

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu toate ingredientele sus mentionate, adaugand un pic de sare si putin piper. Se pun la incins intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei (daca aveti ulei de masline cu atat mai bine). Dati o forma rotunda chiftelutelor, treceti-le prin faina de grau si le puneti la prajit cam 10 minute la foc mic in asa fel incat sa prinda culoare la exterior, iar in interior sa ramana moi.



Dupa ce au trecut cele 10 minute, adaugati coaja de la 1/2 de lamaie si jumatate de pahar de vin alb, le acoperiti cu un capac si le lasati aproximativ 15-20 minute pana cand se evapora vinul si se formeaza o crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din carne de porc cu menta

Chiftelute din carne de porc cu menta

Eu sunt fascinata de gustul mentei, menta cu frunza creata imi place mai mult. In ultima vreme experimentez

20 voturi    17 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de vita, 
  • 1 ou
  • 100 ml de lapte, catel de usturoi
  • patrunjel
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 lungurita de nucsoara
  • 3 linguri de parmezan
  • faina de grau
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 de pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)