autor:

marcu stefania

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de carne

Autor: marcu stefania (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marcu stefania (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2014

Ingrediente
500g carne de vita, , 1 ou, 100 ml de lapte, catel de usturoi, patrunjel, 3-4 linguri de pesmet, 1 lungurita de nucsoara, 3 linguri de parmezan, faina de grau, coaja de la 1/2 de lamaie, 1/2 de pahar de vin alb

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu toate ingredientele sus mentionate, adaugand un pic de sare si putin piper. Se pun la incins intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei (daca aveti ulei de masline cu atat mai bine). Dati o forma rotunda chiftelutelor, treceti-le prin faina de grau si le puneti la prajit cam 10 minute la foc mic in asa fel incat sa prinda culoare la exterior, iar in interior sa ramana moi.



Dupa ce au trecut cele 10 minute, adaugati coaja de la 1/2 de lamaie si jumatate de pahar de vin alb, le acoperiti cu un capac si le lasati aproximativ 15-20 minute pana cand se evapora vinul si se formeaza o crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din carne de crab

Chiftelute din carne de crab

Proces tehnologic de preparare: carnea de crab se toaca si se amesteca cu mustarul, maioneza, ou,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de vita, 
  • 1 ou
  • 100 ml de lapte, catel de usturoi
  • patrunjel
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1 lungurita de nucsoara
  • 3 linguri de parmezan
  • faina de grau
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 de pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Praz invelit in Sunca(Bacon)