autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Chiftelute de curcan cu maioneza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru chiftelute:, , 500 gr carne de curcan, 1 morcov, 1 ceapa, 2 feliute de paine, sare, piper, 1 ou, ulei pentru prajit, , Pentru maioneza:, , 1 galbenus crud, 1 galbenus fiert, 1 lingura mustar, ulei, 2-3 linguri zeama de lamaie, , Pentru ceapa oparita:, , 2 cepe rosii, 1 cana apa, putin otet, sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele:
Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat.
Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender.
Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust.
Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.
Maioneza:
Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam.
Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.
Ceapa oparita:
Curatam ceapa si o taiem pestisor.
Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc.
Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama.
Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.
Le asezam pe un platou si le dam la rece.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor

Pieptul de rata se spala si lasa cu tot cu piele. Se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se aseaza

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra. Fierbem

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 10 decembrie 2014

    Eu de obicei, chiftelele ce le mancam le pregatesc la cuptor, dar astea care le pregatesc cu maioneza le prajesc.

  • Fara foto

    Atena Pop , 09 decembrie 2014

    Eu perisoarele le fac cu putin gris si le fierb.Sunt mai dietyetice.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca