Chiftelute de curcan cu maioneza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de curcan cu maioneza

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 feliute de paine
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • ulei
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru ceapa oparita:
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana apa
  • putin otet
  • sare

Mod de preparare

Chiftelutele:

Spalam carnea si o trecem prin masina de tocat.

Curatam ceapa, morcovul si le tocam in blender.

Amestecam carnea tocata cu ceapa, morcovul, painea inmuiata in apa si bine stoarsa, oul, sare si piper dupa gust.

Le invartim bine pana obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tigaie punem ulei la incins, facem bilute mici din compozitia de carne si le rumenim frumos pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta pe un platou pe care punem un servet de bucatarie.

Maioneza:

Galbenusul fiert il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam galbenusul crud, mustarul si mixam.

Punem ulei treptat, iar la final zeama de lamaie.

Ceapa oparita:

Curatam ceapa si o taiem pestisor.

Apa o amestecam cu putin otet, un praf de sare si le punem pe foc.

Cand a dat 2-3 clocote, o luam de pe foc, adaugam ceapa si o lasam cam 4-5 minute sa stea acolo apoi o punem intr-o sita sa se scurga toata zeama.

Peste maioneza punem chiftelutele, ceapa si le amestecam bine.

Le asezam pe un platou si le dam la rece.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise