autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2010

Ingrediente
1 kg carne tocata de curcan (de calitate), 6 linguri ulei de masline, 1 ou, condimente: usturoi granulat, piper, baza pentru mancaruri, cimbru, maghiran, boia iute si dulce, curry, verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust, sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura, chiftele, mici, etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

15 voturi

Mod de preparare

Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai bune.
Puneti carnea intr-un castron, 5 linguri de ulei de masline, oul si condimentati cu de toate, dupa gust. Omogenizati compozitia, iar daca vi se pare prea moale (depinde de carne) puteti adauga 1-2 linguri de pesmet. Formati cu mana uda chiftele nu prea mari. Pe gratarul cuptorului cu halogen asezati o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Asezati chiftelutele una langa alta. (vezi video)
Am indoit marginile staniolului in sus ca sa nu se scurga sucurile de la carne. Setati cuptorul la 175 grade Celsius pentru 20-25 minute, depinde cat le doriti de rumenite, dar sa nu le uscati prea tare.
Scoateti chiftelutele pe un platou, garnisiti cu salata verde, fasii de ardei gras, feliute de usturoi, rosii, castraveti murati, ridichi, etc., ce aveti la indemana.
Se servesc calde, cu garnituri, dar sunt bune si reci. Eu le-am servit cu legume sotate. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficateii de pasare se spala si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei pentru 2 minute. Se adauga

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    De f.multe ori,fac chiftele coapte(nu prajite),dar,la cuptorul obisnuit;nu numai carne de curcan. Sint f.bune si intr-adevar,nu au grasime,ca cele prajite.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Absolut delicioase si sãnãtoase!!!aratã yummy :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      E bun cuptorul cu halogen?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Delicioase si fara colesterol,felicitari........*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan (de calitate)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • condimente: usturoi granulat
  • piper
  • baza pentru mancaruri
  • cimbru
  • maghiran
  • boia iute si dulce
  • curry
  • verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust
  • sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura
  • chiftele
  • mici
  • etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

husni (Chef de cuisine)

De f.multe ori,fac chiftele coapte(nu prajite),dar,la cuptorul obisnuit;nu numai carne de curcan. Sint f.bune si intr-adevar,nu au grasime,ca cele prajite.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Pui cu vin