Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan (de calitate)
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • condimente: usturoi granulat, piper, baza pentru mancaruri, cimbru, maghiran, boia iute si dulce, curry, verdeata uscata sau o legatura marar/patrunjel dupa gust, sare daca mai trebuie (puteti folosi un mix de condimente pentru friptura, chiftele, mici, etc.)

Mod de preparare

Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai bune.

Puneti carnea intr-un castron, 5 linguri de ulei de masline, oul si condimentati cu de toate, dupa gust. Omogenizati compozitia, iar daca vi se pare prea moale (depinde de carne) puteti adauga 1-2 linguri de pesmet. Formati cu mana uda chiftele nu prea mari. Pe gratarul cuptorului cu halogen asezati o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline. Asezati chiftelutele una langa alta. (vezi video)

Am indoit marginile staniolului in sus ca sa nu se scurga sucurile de la carne. Setati cuptorul la 175 grade Celsius pentru 20-25 minute, depinde cat le doriti de rumenite, dar sa nu le uscati prea tare.

Scoateti chiftelutele pe un platou, garnisiti cu salata verde, fasii de ardei gras, feliute de usturoi, rosii, castraveti murati, ridichi, etc., ce aveti la indemana.

Se servesc calde, cu garnituri, dar sunt bune si reci. Eu le-am servit cu legume sotate. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise