autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 600 g carne tocata de vitel (sau vita si porc), 2 oua, 1 morcov, 1 cartof (fierte in supa), 1 ceapa (1 legatura de ceapa verde), 1 legatura marar si patrunjel, 1 capatana usturoi, 100 g faina, 2-3 linguri pesmet sau paine inmuiata bine stoarsa, sare, piper, paprika, cimbru, condimente pentru chiftele, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se toaca si se caleste ceapa, fara a se praji, cu putina apa, se adauga condimentele pentru a se dizolva mai bine.
Intr-un lighean sau castron mai mare puneti carnea tocata, adaugati ceapa calita, 2 oua, verdeata tocata si pesmetul sau painea inmuiata. Omogenizati bine compozitia.
Cu mana uda formati chiftele nu prea mari si asezati-le pe un fund de lemn ud.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie. Dati chiftelele prin faina, aplatizati-le putin cu mana si puneti-le in uleiul incins. Cand s-au prajit pe o parte se intorc, apoi se scot pe hartie absorbanta. Cand s-au prajit toate le aranjati pe un platou si le serviti cu garnitura si salata (eu le-am servit cu piure, sos marinat si salata de ardei copti). Daca vreti sa le serviti in sos marinat, nu le prajiti complet pentru ca le veti clocoti putin in sos.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

SARMALE DIN CARENE DE VITA SI PUI

Se amesteca carnea de vita cu cea de pui,se framanta bine, apoi se adauga ceapa taiata marunt, orezul,

4 voturi    8 comentarii
4h 50 min
Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Multumesc. Mi s-a parut mie ca au disparut cateva. :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

    Arata asa de bine si chiftelutele...daca te uiti mai bine nu mai ai tot atatea in farfurie!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata asa de bine ca aproape le simt si mirosul.Chiar mi-e pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600 g carne tocata de vitel (sau vita si porc)
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 1 cartof (fierte in supa)
  • 1 ceapa (1 legatura de ceapa verde)
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri pesmet sau paine inmuiata bine stoarsa
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • condimente pentru chiftele
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ficatei cu piure