CHIFTELUTE DE ROSII (A LA SANTORINI)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 3 rosii mari, coapte
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ceasca faina (sau mai mult)
  • sare
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se taie rosiile in doua si li se scot semintele, apoi se pun in blender (sau in vasul mixerului) si se mixeaza putin pana se maruntesc, fara a se transforma in pasta.

2. Se rastoarna rosiile intr-o sita si se lasa sa se scurga bine, aproximativ o ora.

3. Se amesteca intr-un castron rosiile cu oregano, ceapa, praful de copt, sarea, piperul si faina. Amestecul trebuie sa fie gros, daca nu, se mai adauga faina.

4.Se toarna uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si s eincinge bine. Se ia cate o lingura din amstecul preparat si se pune in uleiul incins.

5. Se prajesc chiftelutele de rosii la foc mare pana se rumenesc pe ambele parti.

6. Cand chiftelutele sunt gata, se pun intr-o farfurie mare, pe hartie absorbanta. Se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise