autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1/4 ceasca pesmet fin., 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita), 1 ceapa., 2 oua., sare, piper roz proaspat macinat, condimente dupa preferinte., Pentru sos:, 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour)., 3 linguri sos de soia., 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar)., 3 linguri otet de soia., 2 linguri ketchup.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste in prealabil. Intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ouale, pesmetul, ceapa tocata fin, sare si piper. Se amesteca cu mana pana ce compozitia se omogenizeaza. Se formeaza chiftelutele cu mana (de marimea unui ou mare) si se aseaza pe o tava antiadeziva(teflon) se stropeste peste cu putin ulei,sau punem pergament in tava ca sa nu se lipeasca. Tava se da la cuptor pentru 20 minute. La jumatatea timpului, chiftelutele se intorc. In acest timp se prepara sosul dulce acrisor. Intr-o tigaie de teflon se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si se fierbe pana se topeste zaharul, la foc mediu, se amesteca continuu. Se adauga apoi ketchup si maizena(cine nu are maizena poate folosi foarte bine si amidon alimentar). Se amesteca continuu pana se leaga sosul. Chiftelutele se servesc inmuiate in sos si cu garnitura de orez simplu,sau traditionalul piure de cartofi cu lapte.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O bunatate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Uite ca am o idee ce sa gatesc sambata. Cred ca sunt gustoase, nu am otet de soia, dar o sa folosesc otet de orez brun, sper sa iasa. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/4 ceasca pesmet fin.
  • 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita)
  • 1 ceapa.
  • 2 oua.
  • sare
  • piper roz proaspat macinat
  • condimente dupa preferinte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour).
  • 3 linguri sos de soia.
  • 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar).
  • 3 linguri otet de soia.
  • 2 linguri ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din piept de gasca