autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1/4 ceasca pesmet fin., 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita), 1 ceapa., 2 oua., sare, piper roz proaspat macinat, condimente dupa preferinte., Pentru sos:, 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour)., 3 linguri sos de soia., 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar)., 3 linguri otet de soia., 2 linguri ketchup.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste in prealabil. Intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ouale, pesmetul, ceapa tocata fin, sare si piper. Se amesteca cu mana pana ce compozitia se omogenizeaza. Se formeaza chiftelutele cu mana (de marimea unui ou mare) si se aseaza pe o tava antiadeziva(teflon) se stropeste peste cu putin ulei,sau punem pergament in tava ca sa nu se lipeasca. Tava se da la cuptor pentru 20 minute. La jumatatea timpului, chiftelutele se intorc. In acest timp se prepara sosul dulce acrisor. Intr-o tigaie de teflon se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si se fierbe pana se topeste zaharul, la foc mediu, se amesteca continuu. Se adauga apoi ketchup si maizena(cine nu are maizena poate folosi foarte bine si amidon alimentar). Se amesteca continuu pana se leaga sosul. Chiftelutele se servesc inmuiate in sos si cu garnitura de orez simplu,sau traditionalul piure de cartofi cu lapte.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tarhon

Pui cu tarhon

Intr-o tigaie, la care sa se potriveasca si un capac, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O bunatate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Uite ca am o idee ce sa gatesc sambata. Cred ca sunt gustoase, nu am otet de soia, dar o sa folosesc otet de orez brun, sper sa iasa. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/4 ceasca pesmet fin.
  • 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita)
  • 1 ceapa.
  • 2 oua.
  • sare
  • piper roz proaspat macinat
  • condimente dupa preferinte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour).
  • 3 linguri sos de soia.
  • 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar).
  • 3 linguri otet de soia.
  • 2 linguri ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere