autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
1/4 ceasca pesmet fin., 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita), 1 ceapa., 2 oua., sare, piper roz proaspat macinat, condimente dupa preferinte., Pentru sos:, 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour)., 3 linguri sos de soia., 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar)., 3 linguri otet de soia., 2 linguri ketchup.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste in prealabil. Intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ouale, pesmetul, ceapa tocata fin, sare si piper. Se amesteca cu mana pana ce compozitia se omogenizeaza. Se formeaza chiftelutele cu mana (de marimea unui ou mare) si se aseaza pe o tava antiadeziva(teflon) se stropeste peste cu putin ulei,sau punem pergament in tava ca sa nu se lipeasca. Tava se da la cuptor pentru 20 minute. La jumatatea timpului, chiftelutele se intorc. In acest timp se prepara sosul dulce acrisor. Intr-o tigaie de teflon se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si se fierbe pana se topeste zaharul, la foc mediu, se amesteca continuu. Se adauga apoi ketchup si maizena(cine nu are maizena poate folosi foarte bine si amidon alimentar). Se amesteca continuu pana se leaga sosul. Chiftelutele se servesc inmuiate in sos si cu garnitura de orez simplu,sau traditionalul piure de cartofi cu lapte.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vita in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de porc cu ceapa

Ficat de porc cu ceapa

Se taie felii si se spala ficatul. Ceapa si ardeiul se taie fideluta si se pun in tigaia incinsa

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigarui de pui cu sote de mazare

Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O bunatate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Uite ca am o idee ce sa gatesc sambata. Cred ca sunt gustoase, nu am otet de soia, dar o sa folosesc otet de orez brun, sper sa iasa. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1/4 ceasca pesmet fin.
  • 700 g carne tocata de vita(din pulpa de vita)
  • 1 ceapa.
  • 2 oua.
  • sare
  • piper roz proaspat macinat
  • condimente dupa preferinte.
  • Pentru sos:
  • 1 lingura faina sau maizena(se gasete la Carrefour).
  • 3 linguri sos de soia.
  • 3 lingurite zahar brun(din trestie de zahar).
  • 3 linguri otet de soia.
  • 2 linguri ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne de curcan
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania