autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de porc cu menta

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
200 g carne tocata de porc, 1 ou, 1 felie de paine fara coaja, 1 lingura faina alba de grau, 3-4 catei de usturoi, 3 crengute de patrunjel verde, sare, piper macinat, 1 lingurita boia dulce, 8-10 frunze de menta, ulei pt prajit chiftelutele.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Eu sunt fascinata de gustul mentei, menta cu frunza creata imi place mai mult. In ultima vreme experimentez tot felul de retete in care pot adauga menta. Vreau sa va fac cunoascuta reteta mea de chiftelute cu menta.



Inmuiati felia de paine in apa rece, o scurgeti, o puneti untr-un vas, adaugati carnea tocata, piper, sare dupa gust, boiaua, usturoiul razuit pe razatoarea cu gauri mici sau zdrobit cu presa de usturoi, patrunjelul si menta taiate marunt, oul si faina. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena, din care formati chiftelute de marimea dorita, pe care le frigeti in ulei pe ambele parti, la foc potrivit, sa nu se arda. Sunt foarte gustoase cu un sos racoritor de iaurt si menta.
Mai multe retete gasiti pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de porc cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu polenta graten

Pui cu polenta graten

Se pregateste o mamaliga mai tare deca o facem de obicei si se lasa la racit; dupa racire, se taie

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°. 2. Se

2 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Janet, poate vreodata ai sa le incerci, sunt tare bune.

  • frunza janet

    frunza janet (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    Asa nu am incercat...dar pot spune ca le ador pe cele marinate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    grozave...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      Sunt tare gustoase cu menta, mie imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite.

    • Fara foto

      Cera Jderu , 12 noiembrie 2013

      menta e foarte buna,o folosesc des la carne tocata,ajuta la digerarea mai usoara a mancarii si reducerea colesterolului

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Lavinia, sunt convinsa ca tarhonul le face deosebite.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Floare de colt, asa este.

    • costache lavinia

      costache lavinia (Maestru bucatar) , 11 februarie 2013

      Eu pun in compozitia de chiftele si tarhon.Ii da un gust deosebit!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Da LIa, ai dreptate, au ceva diferit, o aroma racoritoare.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Stiu cat sant de bune ! menta le confera o aroma de proaspat, de ceva, altceva...oricum foarte bune ! *****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Valentina, multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Mari, zau ca merita, sunt delicioase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Sidy, nu regreti daca le incerci.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ma inciti...... Chiftelute cu menta ? Trebuie incercat ca tu faci numai mancare foarte buna !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Mai facut curioasa! O sa incerc si eu sa pun menta la chiftele si la sos. Pupici!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      O reteta interesanta si desigur foarte buna !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      O bunatate,iar prezentarea este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 felie de paine fara coaja
  • 1 lingura faina alba de grau
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 crengute de patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 8-10 frunze de menta
  • ulei pt prajit chiftelutele.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Janet, poate vreodata ai sa le incerci, sunt tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi