Ingrediente
200 g carne tocata de porc, 1 ou, 1 felie de paine fara coaja, 1 lingura faina alba de grau, 3-4 catei de usturoi, 3 crengute de patrunjel verde, sare, piper macinat, 1 lingurita boia dulce, 8-10 frunze de menta, ulei pt prajit chiftelutele.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
20 voturi
Mod de preparare
Inmuiati felia de paine in apa rece, o scurgeti, o puneti untr-un vas, adaugati carnea tocata, piper, sare dupa gust, boiaua, usturoiul razuit pe razatoarea cu gauri mici sau zdrobit cu presa de usturoi, patrunjelul si menta taiate marunt, oul si faina. Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena, din care formati chiftelute de marimea dorita, pe care le frigeti in ulei pe ambele parti, la foc potrivit, sa nu se arda. Sunt foarte gustoase cu un sos racoritor de iaurt si menta.
Mai multe retete gasiti pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013
Sunt tare gustoase cu menta, mie imi plac mai mult decat chiftelele obisnuite.
Cera Jderu , 12 noiembrie 2013
menta e foarte buna,o folosesc des la carne tocata,ajuta la digerarea mai usoara a mancarii si reducerea colesterolului
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Lavinia, sunt convinsa ca tarhonul le face deosebite.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Floare de colt, asa este.
costache lavinia (Maestru bucatar) , 11 februarie 2013
Eu pun in compozitia de chiftele si tarhon.Ii da un gust deosebit!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Da LIa, ai dreptate, au ceva diferit, o aroma racoritoare.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Stiu cat sant de bune ! menta le confera o aroma de proaspat, de ceva, altceva...oricum foarte bune ! *****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Valentina, multumesc mult.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Mari, zau ca merita, sunt delicioase!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Sidy, nu regreti daca le incerci.
Sidy (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Ma inciti...... Chiftelute cu menta ? Trebuie incercat ca tu faci numai mancare foarte buna !
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Mai facut curioasa! O sa incerc si eu sa pun menta la chiftele si la sos. Pupici!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
O reteta interesanta si desigur foarte buna !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
O bunatate,iar prezentarea este pe masura...