autor:

maria mihalache

» » Retete de post

Chiftelute din cartofi si orez

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2010

Ingrediente
5 cartofi, 1 pahar cu orez, 2 fire de usturoi verde, 2 fire de ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1-2 linguri de faina, ulei, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Mod de preparareCartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.

Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.

Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .

Sunt ideale pentru o zi de post.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de sfecla de post

Ciorba de sfecla de post

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post
Parjolute de post

Parjolute de post

Se inmoaie painea in apa. Se scurge bine si daca observam la pipait ca nu s-a inmuiat bine coaja

43 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Da Mihaela 11 este o idee grozava pe care o folosesc de ceva vreme .

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Multumesc,Ramona!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

    Foarte aromate si ai avut o idee excelenta sa le fac in formele pentru cupcakes; mai sanatoase( nu absorb mult ulei) si arata grozav!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2010

      Foarte tentante!!! felicitãri :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 pahar cu orez
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 linguri de faina
  • ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Da Mihaela 11 este o idee grozava pe care o folosesc de ceva vreme .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Fasole galbena pastai cu usturoi