Mod de preparareCartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.
Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.
Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .
Sunt ideale pentru o zi de post.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii