autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute din curcan in sos de rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2014

Ingrediente
500gr carne de curcan rosie, 1 ceapa mare taiata cuburi si calita in putin ulei, 3-4 catei de usturoi, 1/2 pahar frunze de patrunjel, 2 felii de paine muiata in apa si stoarsa bine, sare, piper, cardamon macinat si putina curcuma macinata, 1-2 oua, , Pentru sos:, 1 cutie de rosii cuburi, sau 1 kg de rosii proaspete taiate cuburi, 1-2 linguri ulei de masline, foi de dafin, ienibahar, 1 creanga de busuioc - numai frunzele, putin bara t- mirodenie orientala care da un gust dulce acrisor-se poate schimba cu 1 lingura de dulceata de visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea si restul ingredientelor se dau pe masina impreuna cu frunzele de patrunjel, se adauga si painea stoarsa si dupa macinat se adauga oul, mirodeniile si se amesteca bine - eu amestec cu mana si framant putin ca totul sa se impreuneze bine.



Formez chiftelute potrivite si le prajesc numai putin numai cat sa se formeze o crusta usoara. Cat prajesc chiftelutele, intr-o tigaie mare pun uleiul si dantuiesc mirodeniile, dupa care adaug rosiile tocate si amestec bine. Mai adaug 1-2 pahare de apa si las sa fiarba. Cand a ajuns la punctul de fierbere, adaug dulceata sarea, piperul, fac foc mic si las sosul sa fiarba 10 minute, dupa care adaug chiftelutele si las sa fiarba la foc potrivit inca 15-20 de minute.



Se servesc calde cu paine proaspata de casa sau pe o farfurie cu orez alb proaspat fiert - se pot servi si cu paste fierte. O alta varianta la aceste chiftelute este aceea de a adauga 100 gr de masline verzi fara samburi - care au dat un clocot inainte de a le adauga in sos. Sunt foarte gustoase, fragede, minunate pentru copii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din curcan in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan in sos alb

Pulpa de curcan in sos alb

Punem pulpa la rumenit in ulei si unt. Dupa care adaugam ciupercile, morcovul si ceapa taiate in

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Iahnie de Fasole cu Ciolan Afumat

Fasolea se alege si se pune la inmuiat de cu seara, a doua zi se va pune la fiert la foc potrivit

95 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500gr carne de curcan rosie
  • 1 ceapa mare taiata cuburi si calita in putin ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar frunze de patrunjel
  • 2 felii de paine muiata in apa si stoarsa bine
  • sare
  • piper
  • cardamon macinat si putina curcuma macinata
  • 1-2 oua
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • sau 1 kg de rosii proaspete taiate cuburi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 1 creanga de busuioc - numai frunzele
  • putin bara t- mirodenie orientala care da un gust dulce acrisor-se poate schimba cu 1 lingura de dulceata de visine

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de gaina si ardei copti