Carnea si restul ingredientelor se dau pe masina impreuna cu frunzele de patrunjel, se adauga si painea stoarsa si dupa macinat se adauga oul, mirodeniile si se amesteca bine - eu amestec cu mana si framant putin ca totul sa se impreuneze bine.
Formez chiftelute potrivite si le prajesc numai putin numai cat sa se formeze o crusta usoara. Cat prajesc chiftelutele, intr-o tigaie mare pun uleiul si dantuiesc mirodeniile, dupa care adaug rosiile tocate si amestec bine. Mai adaug 1-2 pahare de apa si las sa fiarba. Cand a ajuns la punctul de fierbere, adaug dulceata sarea, piperul, fac foc mic si las sosul sa fiarba 10 minute, dupa care adaug chiftelutele si las sa fiarba la foc potrivit inca 15-20 de minute.
Se servesc calde cu paine proaspata de casa sau pe o farfurie cu orez alb proaspat fiert - se pot servi si cu paste fierte. O alta varianta la aceste chiftelute este aceea de a adauga 100 gr de masline verzi fara samburi - care au dat un clocot inainte de a le adauga in sos. Sunt foarte gustoase, fragede, minunate pentru copii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii