Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite!
Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.
Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.
Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii