autor:

delicious flavours
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
•1 vanata, •1 dovlecel, •2 oua, •2 catei usturoi, •1 ceapa verde, •2 felii paine inmuiate in lapte, •patrunjel dupa gust, •50 gr cascaval ras, •pesmet cat cuprinde+pesmet pt tavalit, •sare, •piper, •1 conserva ton in suc natural (160 gr), •unt topit/ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite!

Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.
Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.
Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei, vinete si ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cozi de creveti cu garnitura de orez

Cozi de creveti cu garnitura de orez

Spalam creveti cu un jet de apa rece si apoi in punem in apa,clocotita sa fiarba cateva minute.In

9 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius picant la gratar

File de pangasius picant la gratar

Se condimenteaza fileurile de peste cu o marinata preparata din toate condimentele si zeama de la

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

    Draga Simona, ma bucur ca ai testat reteta! Oare ti-a placut? :P

  • Simona_Burdulia

    Simona_Burdulia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2013

    Azi le fac. Abia astept sa le gust. Siiiiiigur vor fi deliciose.

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

    Multumesc! ;)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • •1 vanata
  • •1 dovlecel
  • •2 oua
  • •2 catei usturoi
  • •1 ceapa verde
  • •2 felii paine inmuiate in lapte
  • •patrunjel dupa gust
  • •50 gr cascaval ras
  • •pesmet cat cuprinde+pesmet pt tavalit
  • •sare
  • •piper
  • •1 conserva ton in suc natural (160 gr)
  • •unt topit/ulei

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Draga Simona, ma bucur ca ai testat reteta! Oare ti-a placut? :P

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Macrou in sos de rosii cu vin