autor:

KatrinC

» » Aperitive

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru chiftelute:, , -piept de pui – 900 gr, -crupe de hrisca – 120 gr (uscata), -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici, -usturoi – 3 catei, -marar sau patrunjel, -cascaval topit – 1 buc., -ou – 1 buc., -sare, piper negru macinat – dupa gust, -ulei sau unt pentru tapetarea tavii, , Pentru sos:, -smantana 10% - 120 gr, -cascaval topit – 1 buc., -frisca 20% - 50 ml, -marar sau patrunjel, -sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit.
2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau prin masina de tocat.
3. Hrisca se amesteca cu carnea si legumele tocate si oul crud.
4. Se da la frigider pentru 15-20 minute.
5. Intre timp taiem cascavalul cubulete (una din cutii, cealalta o vom folosi pentru sos), care va reprezenta umplutura pentru chiftelute.
6. Formam chiftelutele si in mijloc ascundem cate un cubulet de cascaval. Le asezam in tava tapetata cu unt sau unsa cu ulei.
7. Sosul il vom face in felul urmator: se amesteca smantana, frisca, cascavalul ramas, sare si verdeata.
8. Turnam sosul peste chiftelute si dam la cuptor pentru aproximativ 35 minute la temperatura de 200 grade.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Natalia Rusu , 05 martie 2014

    super de gustoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -piept de pui – 900 gr
  • -crupe de hrisca – 120 gr (uscata)
  • -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici
  • -usturoi – 3 catei
  • -marar sau patrunjel
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -ou – 1 buc.
  • -sare
  • piper negru macinat – dupa gust
  • -ulei sau unt pentru tapetarea tavii
  • Pentru sos:
  • -smantana 10% - 120 gr
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -frisca 20% - 50 ml
  • -marar sau patrunjel
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mini suprize cu pui si cascaval