autor:

KatrinC

» » Aperitive

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru chiftelute:, , -piept de pui – 900 gr, -crupe de hrisca – 120 gr (uscata), -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici, -usturoi – 3 catei, -marar sau patrunjel, -cascaval topit – 1 buc., -ou – 1 buc., -sare, piper negru macinat – dupa gust, -ulei sau unt pentru tapetarea tavii, , Pentru sos:, -smantana 10% - 120 gr, -cascaval topit – 1 buc., -frisca 20% - 50 ml, -marar sau patrunjel, -sare dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit.
2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau prin masina de tocat.
3. Hrisca se amesteca cu carnea si legumele tocate si oul crud.
4. Se da la frigider pentru 15-20 minute.
5. Intre timp taiem cascavalul cubulete (una din cutii, cealalta o vom folosi pentru sos), care va reprezenta umplutura pentru chiftelute.
6. Formam chiftelutele si in mijloc ascundem cate un cubulet de cascaval. Le asezam in tava tapetata cu unt sau unsa cu ulei.
7. Sosul il vom face in felul urmator: se amesteca smantana, frisca, cascavalul ramas, sare si verdeata.
8. Turnam sosul peste chiftelute si dam la cuptor pentru aproximativ 35 minute la temperatura de 200 grade.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Mic dejun incropit

Mic dejun incropit

Cand in frigider au mai ramas putine preparate, putem sa le adunam si sa incropim un mic dejun consistent. Asezam

7 voturi    5 comentarii
5 min
Aperitive cu carne
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Natalia Rusu , 05 martie 2014

    super de gustoase!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -piept de pui – 900 gr
  • -crupe de hrisca – 120 gr (uscata)
  • -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici
  • -usturoi – 3 catei
  • -marar sau patrunjel
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -ou – 1 buc.
  • -sare
  • piper negru macinat – dupa gust
  • -ulei sau unt pentru tapetarea tavii
  • Pentru sos:
  • -smantana 10% - 120 gr
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -frisca 20% - 50 ml
  • -marar sau patrunjel
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pui shanghai