Ingrediente
Pentru chiftelute:, , -piept de pui – 900 gr, -crupe de hrisca – 120 gr (uscata), -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici, -usturoi – 3 catei, -marar sau patrunjel, -cascaval topit – 1 buc., -ou – 1 buc., -sare, piper negru macinat – dupa gust, -ulei sau unt pentru tapetarea tavii, , Pentru sos:, -smantana 10% - 120 gr, -cascaval topit – 1 buc., -frisca 20% - 50 ml, -marar sau patrunjel, -sare dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau prin masina de tocat.
3. Hrisca se amesteca cu carnea si legumele tocate si oul crud.
4. Se da la frigider pentru 15-20 minute.
5. Intre timp taiem cascavalul cubulete (una din cutii, cealalta o vom folosi pentru sos), care va reprezenta umplutura pentru chiftelute.
6. Formam chiftelutele si in mijloc ascundem cate un cubulet de cascaval. Le asezam in tava tapetata cu unt sau unsa cu ulei.
7. Sosul il vom face in felul urmator: se amesteca smantana, frisca, cascavalul ramas, sare si verdeata.
8. Turnam sosul peste chiftelute si dam la cuptor pentru aproximativ 35 minute la temperatura de 200 grade.
Pofta buna !