Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -piept de pui – 900 gr
  • -crupe de hrisca – 120 gr (uscata)
  • -ceapa tocata marunta – 2 buc. mici
  • -usturoi – 3 catei
  • -marar sau patrunjel
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -ou – 1 buc.
  • -sare, piper negru macinat – dupa gust
  • -ulei sau unt pentru tapetarea tavii
  • Pentru sos:
  • -smantana 10% - 120 gr
  • -cascaval topit – 1 buc.
  • -frisca 20% - 50 ml
  • -marar sau patrunjel
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit.

2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau prin masina de tocat.

3. Hrisca se amesteca cu carnea si legumele tocate si oul crud.

4. Se da la frigider pentru 15-20 minute.

5. Intre timp taiem cascavalul cubulete (una din cutii, cealalta o vom folosi pentru sos), care va reprezenta umplutura pentru chiftelute.

6. Formam chiftelutele si in mijloc ascundem cate un cubulet de cascaval. Le asezam in tava tapetata cu unt sau unsa cu ulei.

7. Sosul il vom face in felul urmator: se amesteca smantana, frisca, cascavalul ramas, sare si verdeata.

8. Turnam sosul peste chiftelute si dam la cuptor pentru aproximativ 35 minute la temperatura de 200 grade.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise