autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute din peste

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg peste, 100 g slanina, 200 g ceapa, 150 g faina, 150 g paine, 2 oua, 100 ml ulei, 1 Iegatura patrunjel, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza), cu cutitul de bucatarie, pe lungimea coloanei vertebrale, apoi se taie in bucati mici. Oasele rezultate se fierb intr-un vas cu apa rece (1 l) si sare, obtinindu-se o supa care se strecoara si se raceste. Piinea alba se inmoaie in 300 ml supa de oase de peste. Slanina se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in 25 ml ulei si 100 ml supa de peste. Pestele, filetat si taiat bucati, slanina, ceapa inabusita si racita, se trece prin masina de tocat carne, de doua ori. Pasta obtinuta se amesteca cu piinea inmuiata, cu ouale, sarea, piperul macinat, patrunjelul verde, curatat, spalat si taiat marunt. Se amesteca componentele bine, obtinand o pasta omogena. Din aceasta pasta se formeaza chiftelele, care se trec prin faina, si se prajesc in uleiul infierbintat. Se servesc reci sau calde cu diferite garnituri de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute din peste

Chiftelute din peste

Fileul de peste se toaca marunt,se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul,ceapa verde tocata,

10 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Mie mi-au placut aceste chiftele intotdeauna, chiar si atunci cand se vindeau conditonat pe langa alte produse. La choscul fabricii unde lucram nu cumparai prajitura sau orice fel de produs fara aceste chiftelute. Fac si eu mereu.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg peste
  • 100 g slanina
  • 200 g ceapa
  • 150 g faina
  • 150 g paine
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 Iegatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mie mi-au placut aceste chiftele intotdeauna, chiar si atunci cand se vindeau conditonat pe langa alte produse. La choscul fabricii unde lucram nu cumparai prajitura sau orice fel de produs fara aceste chiftelute. Fac si eu mereu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Raci fierti