autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute din peste cu sos de coriandru verde

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
Pt. chiftele:, -1 kg peste(file), -2 cepe potrivite,nu f. mari,prajite,putin, -3-4 cartofi(400-450 g), -1/2-1 ardei dulce, -2-3 ardei iuti, -1/2 legatura marar verde sau 1,5 lingurita marar uscat, -1/2 legatura coriandru verde, -cca 5 fire de ceapa verde, -2 oua, -5-6 catei de usturoi, -sare,piper(dupa gust), -pesmet, , Pt. sos:, -5-6 linguri de ulei de masline, -cca 4 linguri de faina, -cca 200 ml smintina, -cca 500 ml apa, -1/2 legatura de coriandru verde, -sare,piper(dupa gust), -2-3 linguri de zeama de lamiie, lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Fileul de peste se curate si se lasa intr-o marinata de zeama de lamiie,cel putin 6 ore(eu las peste noapte).
A 2-a zi,fileul de peste(stors bine)se da prin masina de tocat carne,de 2 ori,impreuna cu:cele 2 cepe,prajite putin(dar reci),cartofii fierti,fara coaja(ca pt. piure),reci,ardeiul dulce,ardeiul iute,
mararul(daca e verde),coriandrul verde,ceapa verde.Dupa ce se macina,compozitiei i se adauga:
ouale,marar(daca e uscat),usturoiul batut,sare,piper.
Aceasta compozitie se pune in frigider cam 2 ore.Dupa aceea,se fac chiftelute rotunde(bile),cam de marimea unui 1/2 de ou;se dau prin pesmet,apoi se prajesc.Dupa ce se prajesc,se pun pe sevetel absotbant.Din cantitatea aceasta,ies 75 de “bilute”.Cind se fac chiftelutele,miinile se umezesc,din cind in cind,sa nu se lipeasca de miini,compozitia.
Chiftelutele se servesc cu garnituri(dupa plac),salate,muraturi ,iar alaturi se pune sosul de coriandru.
Sosul il facem asa:5-6 linguri de ulei de masline,se pune intr-o cratita(tigaie adinca…),pe foc.
Cind e fierbinte,se pune faina(cca 4 linguri);se va obtine un “aluat”;lasam pe foc,amestecind tot timpul,pina ce faina se gateste,putin(dar nu se schimba culoarea);se adauga apa(nu toata deodata);facem asa:peste ulei si faina(pe foc),se pune cca 150 ml apa,apoi,amestecam, tot timpul(pe foc),pina dispar cocoloasele;se mai pun cca 150 ml apa,se procedeaza la fel,apoi se pune ultima parte de apa,procedam ca inainte.Deci,se face un besamel.Cind besamelul,fierbe si nu are cocoloase,se pune smintina(in cazul meu,inlocuitor);se amesteca bine si cind clocoteste,se pune coriandrul tocat,sare si piper.
Cind clocoteste,se ia de pe foc si se pune zeama de lamiie.
Sosul se serveste linga chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste cu sos de coriandru verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fasole verde cu peste

Fasole verde cu peste

preparare: Intr-o tigaie cu putin ulei distuim ceapa taiata marunt. Dupa 5 minute adaugam fasolea

13 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Orata la cuptor

Orata la cuptor

Se spala bine pestele si se curata de intestine si solzi,sau cereti vanzatorului sa faca aceasta

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Ce frumos prezentate, ce sos delicios langa aceste frumoase chiftelute!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Imi lasa gura apa. Cred ca e un deliciu, mai ales cu sos.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    O bunatate !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Da bune mai sunt, cu sosuletul!excelente!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Imi plac tare mult...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Tare bune! Nu am mai facut de mult.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Ce reteta buna,am salvat-o,sotului meu ii plac la nebunie chiftelutele de peste.II fac dupa reteta ta cu prima ocazie.Ai 5 stelute de la mine.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Un scop al oricarei retete, l-ai atins, mi-ai facut poftaaaaaa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pt. chiftele:
  • -1 kg peste(file)
  • -2 cepe potrivite,nu f. mari,prajite,putin
  • -3-4 cartofi(400-450 g)
  • -1/2-1 ardei dulce
  • -2-3 ardei iuti
  • -1/2 legatura marar verde sau 1,5 lingurita marar uscat
  • -1/2 legatura coriandru verde
  • -cca 5 fire de ceapa verde
  • -2 oua
  • -5-6 catei de usturoi
  • -sare,piper(dupa gust)
  • -pesmet
  • Pt. sos:
  • -5-6 linguri de ulei de masline
  • -cca 4 linguri de faina
  • -cca 200 ml smintina
  • -cca 500 ml apa
  • -1/2 legatura de coriandru verde
  • -sare,piper(dupa gust)
  • -2-3 linguri de zeama de lamiie
  • lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumos prezentate, ce sos delicios langa aceste frumoase chiftelute!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Cod cu crusta de marar