Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza, sau puneti uleiul intr-o cratita la incins.
Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam/sau nu putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti.
Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci, ca aperitiv sau fel principal.
Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii