autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute din piept de pui

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
500g carne macinata din piept de pui, 2 cepe, 1 caciulie de usturoi, 2 oua, 4 felii de paine, Boia dulce de ardei, Piper, Sare, 100g pesmet, Ulei de palmier

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam marunt. Scoatem feliile de paine muiate, le stoarcem foarte bine si le dam pe razatoare sau masina de carne/robot. Punem ingredientele intr-un bol, adaugam ouale , condimentam si omogenizam totul foarte bine. Intre timp pornim friteuza, sau puneti uleiul intr-o cratita la incins.
Cu o lingura luam din amestec, cu ajutorul palmelor formam cate o bila, le dam prin pesmet, le aplatizam/sau nu putin, si le punem la prajit. In friteuza nu e nevoie sa le intoarcem, ele se vor rumeni uniform, dar daca le prajiti in tigaie, va trebui sa le intoarceti, pe ambele parti.
Gata prajite, le scoatem pe un servet absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci, ca aperitiv sau fel principal.
Eu le-am servit ca fel principal, cu piure de cartofi si gogosari in otet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din praz si piept de pui

Chiftelute din praz si piept de pui

Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa

13 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Foarte bune chiftelutele -si este mai bine cale-ai prajit in ulei adinc decit in tigaie in ulei adinc se spune ca e mai sanatos -dar sa nu mai folosesti acelasi ulei inca o data.

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Super delicioase,prezentare de nota10 !!!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Foarte bune,eu pun si niste cascaval ras.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      Absolut delicioase:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Bune,bune,asa cum imi plac si mie.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Foarte bune , yamy , yamy :) *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      Foarte bune si gustoase. Imi place si prezentarea. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

      hmmm...ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500g carne macinata din piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • 2 oua
  • 4 felii de paine
  • Boia dulce de ardei
  • Piper
  • Sare
  • 100g pesmet
  • Ulei de palmier

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bune chiftelutele -si este mai bine cale-ai prajit in ulei adinc decit in tigaie in ulei adinc se spune ca e mai sanatos -dar sa nu mai folosesti acelasi ulei inca o data.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Lipii umplute cu salata de pui si avocado