autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute din piept de pui,marinate

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Pt.chiftelute:, , -500 g piept de pui, -150 g sunca, -1 cartof(cca 150g)crud, -3 linguri patrunjel tocat, -1 ou, -1 ceapa(75-100g),tocata marunt, -5-6 catei de usturoi, dupa gust), -sare,piper,oregano(dupa gust), -cascaval(cca 70-80 g), -putina faina, -ulei(in jur de 5-6 linguri), , Pt.sosul de rosii:, , -cca 5-6 rosii, -sare,piper,oregano(dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie se amesteca cu
patrunjelul,ceapa,oul,usturoiul,sare,piper,oregano.
Se amesteca,totul,bine;se fac,apoi,chiftelute rotunde(mai mari,putin,decit perisoarele);in mijlocul fiecarei chiftelute,se pune un cubulet de cascaval.
Dupa ce chiftelutele sint gata,se dau prin faina,apoi,se pun inyt-o tava cu 5-6 linguri de ulei.
Aceasta tava se da la cuptor(la foc mediu),in jur de 30 minute,mestecind(chiftelele) din cind in cind.
In timpul acesta,cele 5-6 rosii se fac suc;sucul se pune intr-o cratita;se pune apa(cca 300-500 ml),peste suc;se potriveste de sare,piper,oregano;se pune pe foc.Daca nu e suficient de rosu,punem niste pasta de rosii.Se lasa pe foc,pina fierb toate,impreuna.
Cind sint rumene,chiftelutele se pun in alta tava;se pune peste ele sosul de rosii,fierbinte.
Se pune in cuptor,pt.inca 20 minute(aproximativ).
Dupa ce \"Chiftelutele marinate\" sint gata,se servesc,
fierbinti,cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din piept de pui,marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Feliile de paine le punem la inmuiat in apa rece pentru 5’. Curatam ceapa si usturoil, le tocam

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nu am mancat niciodata facute la cuptor ,dar cred ca sunt foarte gustoase,eu mai adaug si ceapa in sosul de rosii.Imi place ideea de a pune o bucatica de cascaval in interior!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    FELICITARI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte gustoase!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Bravo!!!!!!!!!!! si eu chiftelutele le coc in cuptor asa nu absorb mult ulei si sunt bune si pt copii.imi place ideea cu inimioara de cascaval.am salvat reteta .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • Pt.chiftelute:
  • -500 g piept de pui
  • -150 g sunca
  • -1 cartof(cca 150g)crud
  • -3 linguri patrunjel tocat
  • -1 ou
  • -1 ceapa(75-100g),tocata marunt
  • -5-6 catei de usturoi, dupa gust)
  • -sare,piper,oregano(dupa gust)
  • -cascaval(cca 70-80 g)
  • -putina faina
  • -ulei(in jur de 5-6 linguri)
  • Pt.sosul de rosii:
  • -cca 5-6 rosii
  • -sare,piper,oregano(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.