autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute fine

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de porc-fleica-proaspat tocata, 2 oua, 6 linguri de pesmet auriu, 4 cartofi, o ceapa mare, sare, boia, piper, praf de usturoi, patrunjel verde tocat, o lingura de ulei de masline, , 0.5 l ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Aceste chiftelute sunt deosebit de fine datorita faptului ca ceapa si cartofii se dau pe razatoarea mica ai se storc de sucul lasat, apoi se amesteca cu toate ingredientele de mai sus. Compozitia rezultata se framanta bine, si se formeaza chiftelute, cu palmele unse cu putin ulei.
Se toarna uleiul in tigaie, si se pun chiftelutele in uleiul incins. Cand sunt gata pe o parte, se intorc cu grija, in aceeasi ordine in care au fost puse in tigaie.
Se scot pe un servetel de hartie, pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute fine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii

  • tajin3 , 23 mai 2017

    Chifteluțele sunt și mai gustoase dacă ceapa și usturoiul tăiat mărunt se călește puțin. Eu pun mărar în loc de pătrunjel și boia afumată. La formarea lor ajunge, dacă umezești palmele cu apă

  • Maria Hategan , 07 noiembrie 2015

    si eu le fac tot asa dar pun si un pahar de lapte sunt mai pufoase incercati ...

  • Iulia Bogdan , 07 noiembrie 2015

    500 ml :))

    • Mazilu Lenuta , 07 noiembrie 2015

      Am incercat-o si eu,este foarte buna ciulamaua

    • Emiliano E Mihaela Mammoli , 07 noiembrie 2015

      Jumatate de kg de ulei pentru prajit e mult ????

    • Mirela Stroe , 01 aprilie 2014

      jumatate de kg nu cred ca e mult ulei

    • Mihaela Bistriceanu , 28 ianuarie 2014

      jumatate de kg nu cred ca e mult ulei

    • Magda Mariut , 18 decembrie 2013

      e jumatate de litru nu 5 litri

    • Durlea Dionisie , 18 septembrie 2013

      jumatate de kg nu cred ca e mult ulei

    • Durlea Dionisie , 18 septembrie 2013

      jumatate de kg nu cred ca e mult ulei

    • Durlea Constantin , 18 septembrie 2013

      asta cu litri-lingurite imi aminteste de un banc bun. cica vb doi gabori. unul dintre ei intreaba: Cati ? Celalalt raspunde: 7. Sapte? Da, sapte ! Dupa un timp de gandire, zice: pai...ce sapte ? si raspunsul: pai...ce cati ?

    • Constanta Radulescu , 17 septembrie 2013

      poate 5 linguri

    • dana , 12 septembrie 2013

      se pot pune in cuptor la copt...fara ulei ci numai pe hartie de copt...si ies f.bune!

    • Marcel Dobre , 10 septembrie 2013

      fffff mult ulei cred k este o greseala........

    • D-Eco Animalista , 14 august 2013

      mi se pare prea mult ulei. Oricum, the va ramane in plus, nu-l aruncati la chiuveta, casi este f contaminant!

    • Dragoi Corina , 13 august 2013

      5 litri ulei pentru prajit?

    • Gabriel Dorobantu , 13 august 2013

      oauu ca nu mai pot.Daca mai le "scufundam" si la marinat....cu doua frunze de dafin stropite see you otet....nu ar mai sta ele asa frumumos aliniate ca in aramata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Arata bine si sunt o bunatate !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Într-adevăr gustoase!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Tare gustoase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte apetisant produsul final,mmmmm ce bine arata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Intradevar sunt fine si gustoase, la fel le pregatesc si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Apetisante.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Delicioase.......

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Delicioase.......

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      O sa incerc si eu cu cartorfi, sigur sunt foarte bune!

    • husni , 19 noiembrie 2009

      F.bune! Si eu pun cartof;ceapa n-o pun cruda;o prajesc putin in uleiul de masline;o prajesc,sa piarda apa.Si pt ca e taiata(nu rasa) cind o prajesc,o macin cu carnea(de 2 ori).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc-fleica-proaspat tocata
  • 2 oua
  • 6 linguri de pesmet auriu
  • 4 cartofi
  • o ceapa mare
  • sare
  • boia
  • piper
  • praf de usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • o lingura de ulei de masline
  • 0.5 l ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

tajin3

Chifteluțele sunt și mai gustoase dacă ceapa și usturoiul tăiat mărunt se călește puțin. Eu pun mărar în loc de pătrunjel și boia afumată. La formarea lor ajunge, dacă umezești palmele cu apă

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Muschi de vita "sous vide"