autor:

merisor

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Chiftelute in aluat de bere

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
Aluat, 900 gr făină, 1 plic drojdie uscată, 100 ml ulei, sare, 1 doză bere, 1 linguriță zahăr, Pentru chifteluțe:, 750g carne amestec: vită + porc, 1 ceapă, 1 morcov, 1 cartof, condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano, 1 căpățână usturoi, sare, 25 gr unt pentru uns forma

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, am amestecat intâi ingredientele lichide, apoi am adăugat drojdia, zahărul, sarea și, treptat, făina.

A rezultat un aluat foarte elastic, cu care mi-a plăcut să ma joc :).

Carnea pentru chifteluțe am amestecat-o, proporția fiind cam 1/3 din carnea de porc și 2/3 de vită.

Am trecut prin robot ceapa și usturoiul și le-am adăugat la carne, apoi am trecut și morcovul împreună cu cartoful, pe care le-am adăugat la carne stoarse foarte bine.

Am asezonat cu condimentele și sarea și am format chifteluțele.

Aluatul l-am împărțit in 18 părți cât de cât egale, pe care le-am întins sub formă rotundă, am pus chifteluțele la mijloc și am unit marginile.

Am uns forma cu unt, am așezat chiftelele una lângă alta, punându-le cu partea unde am unit marginile în jos și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade.

Pe parcurs am verificat dacă în mijloc sunt coapte.

Noi am servit aceste chifteluțe în aluat de bere, cu muștar sau ketchup.



Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc impanata

Pulpa de porc impanata

Bucata de pulpa de porc,se spala bine ,se usuca cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza

10 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 900 gr făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 1 doză bere
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru chifteluțe:
  • 750g carne amestec: vită + porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • condimente:piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • oregano
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
ARIPIOARE DE PUI MARINATE CU IAURT~LA CUPTOR