Pentru aluat, am amestecat intai ingredientele lichide.
Pentru aluat, am amestecat intâi ingredientele lichide, apoi am adăugat drojdia, zahărul, sarea și, treptat, făina.
A rezultat un aluat foarte elastic, cu care mi-a plăcut să ma joc :).
Carnea pentru chifteluțe am amestecat-o, proporția fiind cam 1/3 din carnea de porc și 2/3 de vită.
Am trecut prin robot ceapa și usturoiul și le-am adăugat la carne, apoi am trecut și morcovul împreună cu cartoful, pe care le-am adăugat la carne stoarse foarte bine.
Am asezonat cu condimentele și sarea și am format chifteluțele.
Aluatul l-am împărțit in 18 părți cât de cât egale, pe care le-am întins sub formă rotundă, am pus chifteluțele la mijloc și am unit marginile.
Am uns forma cu unt, am așezat chiftelele una lângă alta, punându-le cu partea unde am unit marginile în jos și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade.
Pe parcurs am verificat dacă în mijloc sunt coapte.
Noi am servit aceste chifteluțe în aluat de bere, cu muștar sau ketchup.
Să vă fie de folos!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii