Reteta postata pe: 02 august 2009
Ingrediente
500 gr de carne de vita macinata, 1 ceapa taiata cuburi si prajita auriu, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, 1felie de piine alba muiata si stoarsa, 1 ou, putin patrunjel tocat marunt, 100-150 gr de bulion, putina dulceata de visine, suc de la jumatate de lamaie, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca carnea macinata cu ceapa usturoiul piinea sfarimata si oul batut putin si se amesteca bine,se adauga patrunjelul frunze sare si piper la gust.Se amesteca bine ca compozitia sa fie omogena se fac chiftelute mici.Se incalzeste o tigaie de teflon se pune un strat de ulei se lasa sa se incinga si se adauga chiftelutele,se lasa 2-3 minute pe o parte si se intorc pe partea cealalta.Nu trebuie sa se prajeasca complect ci doar sasi formeze o crusta subtire.Intr-o tigaie se adau ga 2-3 pahare de apa se pune bulionul si dulceata de visine, sare ,piper si sucul de lamaie se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se face focul mic si se adauga chiftelutele prajite putin si se lasa sa fiarba 40 de minute pina cind sint moi.Se potriveste gustul si se poate servi cu orez alb fiert sau cu piine alba de casa.In sos se poate adauga o foaie de dafin si 2-3 boabe de enibahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in bulion dulce acrisor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pieptul de pui se spala si se taie bucati nu prea mari se sareaza si se pune intr-o cratita peste
4 voturi
3 comentarii
40 min
Intr-o tigaie se incinge uleiul in care se adauga ficateii. Cand sunt aproape facuti se adauga ciupercile
6 voturi
5 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate