autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in bulion dulce acrisor

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 august 2009

Ingrediente
500 gr de carne de vita macinata, 1 ceapa taiata cuburi si prajita auriu, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, 1felie de piine alba muiata si stoarsa, 1 ou, putin patrunjel tocat marunt, 100-150 gr de bulion, putina dulceata de visine, suc de la jumatate de lamaie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca carnea macinata cu ceapa usturoiul piinea sfarimata si oul batut putin si se amesteca bine,se adauga patrunjelul frunze sare si piper la gust.Se amesteca bine ca compozitia sa fie omogena se fac chiftelute mici.Se incalzeste o tigaie de teflon se pune un strat de ulei se lasa sa se incinga si se adauga chiftelutele,se lasa 2-3 minute pe o parte si se intorc pe partea cealalta.Nu trebuie sa se prajeasca complect ci doar sasi formeze o crusta subtire.Intr-o tigaie se adau ga 2-3 pahare de apa se pune bulionul si dulceata de visine, sare ,piper si sucul de lamaie se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se face focul mic si se adauga chiftelutele prajite putin si se lasa sa fiarba 40 de minute pina cind sint moi.Se potriveste gustul si se poate servi cu orez alb fiert sau cu piine alba de casa.In sos se poate adauga o foaie de dafin si 2-3 boabe de enibahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in bulion dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui in lapte

Pui in lapte

Puiul intreg spalat bine se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste pe toate partile in untul

13 voturi    10 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
pui chinezesc

pui chinezesc

Morcovul si telina se taie bastonase,ardeii se taie julien. Carnea se spala se lasa la scurs apoi

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de carne de vita macinata
  • 1 ceapa taiata cuburi si prajita auriu
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1felie de piine alba muiata si stoarsa
  • 1 ou
  • putin patrunjel tocat marunt
  • 100-150 gr de bulion
  • putina dulceata de visine
  • suc de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj