Chiftelute in sos de branza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui.
  • 200 gr bacon afumat.
  • 1 ceapa rosie.
  • 40 gr unt.
  • ulei de palmier(pentru prajit).
  • 500 ml lapte cu procent mai mare de grasime.
  • 50 gr branza feta.
  • 4 rosii.
  • 3 linguri de faina sau amidon alimentar.
  • nucsoara,sare,piper si patrunjel verde tocat fin.

Mod de preparare

Carnea de pui tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si baconul tocat marunt.Intr-un castron se pun carnea,ceapa,baconul,sare,piper, se amesteca bine si cu mainile umede se fac chiftelutele,pe care le vom praji in uleiul de palmier incins.Se scot chitelutele dupa ce le-am prajit pe ambele parti si le punem pe un prosop absorbant si le vom lasa la scurs.Separat se face un rantas din cele 3 linguri de faina sau amidon alimentar(eu folosesc amidon alimentar),pe care il vom desface in unt incins, peste care adaugam incet laptele si dam in fiert amestecand incontinuu, ca sa nu faca cocoloase.Peste acest lapte adaugam sare,nucsoara si branza feta sfaramata cu furculita, pana ce se va forma o pasta.Acest sos pastos se adauga intr-o forma de yenna,adaugam si chiftelutele si rosiile taiate in doua si bagam la cuptorul incins la 180 C pentru 20 de minute.Scoatem vasul cu aceste chiftelute si sos, peste care adaugam patrunjelul tocat fin.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise