autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de branza.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata de pui., 200 gr bacon afumat., 1 ceapa rosie., 40 gr unt., ulei de palmier(pentru prajit)., 500 ml lapte cu procent mai mare de grasime., 50 gr branza feta., 4 rosii., 3 linguri de faina sau amidon alimentar., nucsoara,sare,piper si patrunjel verde tocat fin.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si baconul tocat marunt.Intr-un castron se pun carnea,ceapa,baconul,sare,piper, se amesteca bine si cu mainile umede se fac chiftelutele,pe care le vom praji in uleiul de palmier incins.Se scot chitelutele dupa ce le-am prajit pe ambele parti si le punem pe un prosop absorbant si le vom lasa la scurs.Separat se face un rantas din cele 3 linguri de faina sau amidon alimentar(eu folosesc amidon alimentar),pe care il vom desface in unt incins, peste care adaugam incet laptele si dam in fiert amestecand incontinuu, ca sa nu faca cocoloase.Peste acest lapte adaugam sare,nucsoara si branza feta sfaramata cu furculita, pana ce se va forma o pasta.Acest sos pastos se adauga intr-o forma de yenna,adaugam si chiftelutele si rosiile taiate in doua si bagam la cuptorul incins la 180 C pentru 20 de minute.Scoatem vasul cu aceste chiftelute si sos, peste care adaugam patrunjelul tocat fin.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de branza." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Ma atrage reteta ta, cred ca o voi incerca si eu!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Pozele le am, dar nu stiu sa le pun calculator,sapatamana viitoare o sa mai fac un rand de chiftelute proaspete cu poze noi si o sa le pun.Mai greu cu tehnica asta.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Pacat ca nu ai pus poze.Cred ca sunt gustoase rau chiftelutele tale.Felicitari pentru reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de pui.
  • 200 gr bacon afumat.
  • 1 ceapa rosie.
  • 40 gr unt.
  • ulei de palmier(pentru prajit).
  • 500 ml lapte cu procent mai mare de grasime.
  • 50 gr branza feta.
  • 4 rosii.
  • 3 linguri de faina sau amidon alimentar.
  • nucsoara,sare,piper si patrunjel verde tocat fin.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

vera (Chef de cuisine)

Ma atrage reteta ta, cred ca o voi incerca si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Porumbei cu arpagic caramelizat