autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de lamaie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Ingrediente
ptr 6 portii, , 500 gr carne macinata de vita, 1ceapa mare-rasa, 3-4 catei de usturoi, 1/4 pahar pesmet, 1ou, 1/2pahar patrunjel verde tocat, 2linguri de ulei, sare, nucsoara, , ptr sos, 1ceapa mare tocata marunt, 2 catei de usturoi, 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben), 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda)., suc de la 1/2 de lamaie, sare,piper la gust, la nevoie putin zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora.
Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata.
Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul.
Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot.
Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.
Eu le pregatesc aproape de masa ca sa nutrebuie sa le incalzesc inca o data.Iese o mancare deosebita mai ales cu carcum dar daca nu gatiti nu este numaidecit obligatoriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pasare in sos de rosioare

Piept de pasare in sos de rosioare

Pieptul de pasare trebuie sa fie dezosat, spalat si impartit in doua, dar nu taiat subtire ca pentru

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Mod de preparare Pulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem

7 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 1ceapa mare-rasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/4 pahar pesmet
  • 1ou
  • 1/2pahar patrunjel verde tocat
  • 2linguri de ulei
  • sare, nucsoara
  • ptr sos
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben)
  • 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda).
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • sare,piper la gust
  • la nevoie putin zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Rulada din carne tocata