autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de lamaie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 21 octombrie 2010

Ingrediente
ptr 6 portii, , 500 gr carne macinata de vita, 1ceapa mare-rasa, 3-4 catei de usturoi, 1/4 pahar pesmet, 1ou, 1/2pahar patrunjel verde tocat, 2linguri de ulei, sare, nucsoara, , ptr sos, 1ceapa mare tocata marunt, 2 catei de usturoi, 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben), 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda)., suc de la 1/2 de lamaie, sare,piper la gust, la nevoie putin zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora.
Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata.
Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul.
Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot.
Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.
Eu le pregatesc aproape de masa ca sa nutrebuie sa le incalzesc inca o data.Iese o mancare deosebita mai ales cu carcum dar daca nu gatiti nu este numaidecit obligatoriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de fasole boabe

Gulas de fasole boabe

Fasolea boabe se spala bine si se pune la inmuiat in mai multe ape , de seara pina dimineata, cand

16 voturi    11 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu Mozzarella

Piept de pui cu Mozzarella

Taiem din piept 2 bucati (ca pentru snitel), le condimentam cu sare si piper, le prajim in tigaie,

7 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 1ceapa mare-rasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/4 pahar pesmet
  • 1ou
  • 1/2pahar patrunjel verde tocat
  • 2linguri de ulei
  • sare, nucsoara
  • ptr sos
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben)
  • 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda).
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • sare,piper la gust
  • la nevoie putin zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Musaca de pui cu masline si legume
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide