Chiftelute in sos de legume

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute in sos de legume

Ingrediente

  • ptr 6-8 persoane
  • 500gr de carne de vita macinata -preferabil carne de la gat
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 1cartof potrivit dat pe razatoarea mica
  • patrunjel proaspat tocat
  • putin coriandu proaspat tocat
  • 5linguri pesmet
  • 1ou
  • sare,piper ulei ptr prajit-preferabil de porumb
  • ptr sos
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1ardei verde iute taiat marunt
  • 1ardei rosu gras taiat cubulete
  • 2-3 catei de usturoi
  • 800 gr de rosii tocate din conserva
  • 1lingurita boia de ardei
  • sare,piper la gust.
  • ptr servire
  • 1franzela alba intreaga

Mod de preparare

Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam totul bine si lasam la frigider ptr 30 de minute.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei bine -putin mai mult ca de obicei -se fac chiftelute din carne potrivite si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumensc usor.Se scot pe hirtie absorbanta.

Intr-o tigaie joasa se incalzeste uleiul de masline se pune ardeiul rosu si se prajeste citeva minute se adauga piperul iute si pe urma usturoiul pisat si rosiile si se amesteca totul bine.Se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se adauga boia dulce se da la gust se facefocul mic si se fierbe 15 minute pina ce legumele incep sa se moaie.Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa mai fiarba 15 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.In franzela se face un capac in partea de sus si se scoate miezul aproape pina la coaja.Se da la cuptor citeva minute dupa care se pune pe un platou si se pun chiftelutele in piine si se toarna sosul deasupra.Se serveste asa in piine din care se taie la fiecare o portie.Chiftelutele in acest sos sint pe placul copiilor iar in piine ii atrage si mai mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor