autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2011

Ingrediente
ptr 6-8 persoane, 500gr de carne de vita macinata -preferabil carne de la gat, 1ceapa mare tocata marunt, 1cartof potrivit dat pe razatoarea mica, patrunjel proaspat tocat, putin coriandu proaspat tocat, 5linguri pesmet, 1ou, sare, ulei ptr prajit-preferabil de porumb, , ptr sos, 4linguri de ulei de masline, 1ardei verde iute taiat marunt, 1ardei rosu gras taiat cubulete, 2-3 catei de usturoi, 800 gr de rosii tocate din conserva, 1lingurita boia de ardei, sare,piper la gust., , ptr servire, 1franzela alba intreaga

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam totul bine si lasam la frigider ptr 30 de minute.
Intr-o tigaie se incalzeste ulei bine -putin mai mult ca de obicei -se fac chiftelute din carne potrivite si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumensc usor.Se scot pe hirtie absorbanta.
Intr-o tigaie joasa se incalzeste uleiul de masline se pune ardeiul rosu si se prajeste citeva minute se adauga piperul iute si pe urma usturoiul pisat si rosiile si se amesteca totul bine.Se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se adauga boia dulce se da la gust se facefocul mic si se fierbe 15 minute pina ce legumele incep sa se moaie.Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa mai fiarba 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.In franzela se face un capac in partea de sus si se scoate miezul aproape pina la coaja.Se da la cuptor citeva minute dupa care se pune pe un platou si se pun chiftelutele in piine si se toarna sosul deasupra.Se serveste asa in piine din care se taie la fiecare o portie.Chiftelutele in acest sos sint pe placul copiilor iar in piine ii atrage si mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • ptr 6-8 persoane
  • 500gr de carne de vita macinata -preferabil carne de la gat
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 1cartof potrivit dat pe razatoarea mica
  • patrunjel proaspat tocat
  • putin coriandu proaspat tocat
  • 5linguri pesmet
  • 1ou
  • sare, ulei ptr prajit-preferabil de porumb
  • ptr sos
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1ardei verde iute taiat marunt
  • 1ardei rosu gras taiat cubulete
  • 2-3 catei de usturoi
  • 800 gr de rosii tocate din conserva
  • 1lingurita boia de ardei
  • sare,piper la gust.
  • ptr servire
  • 1franzela alba intreaga

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rendang (cu rasol de oaie)