autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de legume

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2011

Ingrediente
ptr 6-8 persoane, 500gr de carne de vita macinata -preferabil carne de la gat, 1ceapa mare tocata marunt, 1cartof potrivit dat pe razatoarea mica, patrunjel proaspat tocat, putin coriandu proaspat tocat, 5linguri pesmet, 1ou, sare,piper ulei ptr prajit-preferabil de porumb, , ptr sos, 4linguri de ulei de masline, 1ardei verde iute taiat marunt, 1ardei rosu gras taiat cubulete, 2-3 catei de usturoi, 800 gr de rosii tocate din conserva, 1lingurita boia de ardei, sare,piper la gust., , ptr servire, 1franzela alba intreaga

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam totul bine si lasam la frigider ptr 30 de minute.
Intr-o tigaie se incalzeste ulei bine -putin mai mult ca de obicei -se fac chiftelute din carne potrivite si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumensc usor.Se scot pe hirtie absorbanta.
Intr-o tigaie joasa se incalzeste uleiul de masline se pune ardeiul rosu si se prajeste citeva minute se adauga piperul iute si pe urma usturoiul pisat si rosiile si se amesteca totul bine.Se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se adauga boia dulce se da la gust se facefocul mic si se fierbe 15 minute pina ce legumele incep sa se moaie.Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa mai fiarba 15 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.In franzela se face un capac in partea de sus si se scoate miezul aproape pina la coaja.Se da la cuptor citeva minute dupa care se pune pe un platou si se pun chiftelutele in piine si se toarna sosul deasupra.Se serveste asa in piine din care se taie la fiecare o portie.Chiftelutele in acest sos sint pe placul copiilor iar in piine ii atrage si mai mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume

Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Sosuri
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

6 voturi

Ingrediente

  • ptr 6-8 persoane
  • 500gr de carne de vita macinata -preferabil carne de la gat
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 1cartof potrivit dat pe razatoarea mica
  • patrunjel proaspat tocat
  • putin coriandu proaspat tocat
  • 5linguri pesmet
  • 1ou
  • sare,piper ulei ptr prajit-preferabil de porumb
  • ptr sos
  • 4linguri de ulei de masline
  • 1ardei verde iute taiat marunt
  • 1ardei rosu gras taiat cubulete
  • 2-3 catei de usturoi
  • 800 gr de rosii tocate din conserva
  • 1lingurita boia de ardei
  • sare,piper la gust.
  • ptr servire
  • 1franzela alba intreaga

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite