autor:

mirela0911

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos de rosii

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2017

Ingrediente
Petru chiftele:, 700-800g carne tocata porc si pui, sare, piper, 2 oua, 2 lg pesmet, usturoi dupa gust, patrunjel verde, Pt.sos:, 1 ceapa alba medie, ulei pentru calit, 1 morcov, 1/4 radacina telina, 1 cana apa, 1 lg sos de soia, 500 ml bulion, sare, 5-6 boabe de piper, 2 foi de dain, zahar, otet dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute potrivite. Se pot coace la cuptor sau prajite in ulei.

Sosul: Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pune morcovul peste ceapa si se lasa sa se caleasca bine, pentru a iesi putina culoare din morcov. Se pune si telina, se caleste putin apoi se adauga apa si se fierbe totul la foc mic pana se inmoaie bine legumele. Cand sunt aproape gata, se adauga sosul de soia apoi bulionul. Se condimenteaza cu sare in functie de gust, se adauga boabele de piper si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pentru cca 10 minute, apoi se pune zahar si otet dupa gust. Se mai fierbe 5 minute, apoi se pun chiftelutele in sos. Se lasa sa dea cateva clocote, se stinge focul, se pune capacul peste cratita si se lasa cateva minute pentru a se patrunde bine aromele.

Se serveste ca atare sau alaturi de un piure de cartofi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Paste si pizza
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Se macina carnea de pui cu ceapa si usturoiul si se amesteca cu bostanul ras,se adauga oul, pesmetul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Petru chiftele:
  • 700-800g carne tocata porc si pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2 lg pesmet
  • usturoi dupa gust
  • patrunjel verde
  • Pt.sos:
  • 1 ceapa alba medie
  • ulei pentru calit
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina telina
  • 1 cana apa
  • 1 lg sos de soia
  • 500 ml bulion
  • sare
  • 5-6 boabe de piper
  • 2 foi de dain
  • zahar
  • otet dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Dor de primavara