Chiftelute in sos de rosii. Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat.
Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute potrivite. Se pot coace la cuptor sau prajite in ulei.
Sosul: Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul si telina se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pune morcovul peste ceapa si se lasa sa se caleasca bine, pentru a iesi putina culoare din morcov. Se pune si telina, se caleste putin apoi se adauga apa si se fierbe totul la foc mic pana se inmoaie bine legumele. Cand sunt aproape gata, se adauga sosul de soia apoi bulionul. Se condimenteaza cu sare in functie de gust, se adauga boabele de piper si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pentru cca 10 minute, apoi se pune zahar si otet dupa gust. Se mai fierbe 5 minute, apoi se pun chiftelutele in sos. Se lasa sa dea cateva clocote, se stinge focul, se pune capacul peste cratita si se lasa cateva minute pentru a se patrunde bine aromele.
Se serveste ca atare sau alaturi de un piure de cartofi.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii