Chiftelute in sos dulce acrisor

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata, 1 ceapa medie,un ou,1 lingurita cimbru, 1 lingurita marar, sare si piper
  • Pentru sos: jumatate de borcan de dulceata de struguri (200gr), o sticla de sos chili, doua lingurite jeama de lamaie

Mod de preparare

Se prepara mai intai sosul:

Sosul de chili si cu dulceata si zeama de lamaie se amesteca intr-un bol si se adauga in slow cooker pentru 30 minute la putere mica. Intre timp pregatim chiftelutele.

Ceapa tocata, carnea, oul si condimentele se amesteca bine si se formeaza bilute de marime potrivita. Dupa 30 de minute de cand sosul a fost in slow cooker, se adauga si chiftelutele peste sos, cu grija. Se acopera oala si se lasa la temperatura mica timp de 1 ora si 30 minute. Eu, in tot acest timp, am intors chiftelutele sa poata prinde aroma pe toate partile. Se poate manca dupa pofta fiecaruia (cu paste, piure de cartofi sau chiar cu o salata).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor