Incepem asa:
Carnea tocata o adaugam intr-un bol mai adanc.
Intr-un altul cu apa adugam colturile de paine pe care le lasam la inmuiat apoi 2 catei de usturoi asa mai marisori ii pisam.
Usturoi pisat il adaugam peste carnea tocata si apoi painea care s-a inmuiat o strecuram bine de apa in mina si o adaugam si pe ea peste carne si usturoi,apoi cele 2 oua le adaugam si pe ele,condimentam bine cu sare si piper dupa gust si lasam compozitia sa stea cam 5 minunte (eu las mai mult depinde de timpul fiecaruia)
Dupa ce a trecut acest timp, intr-o farfurie mai adinca adaugam pesmetul si intr-un alt bol mic punem apa ca sa putem modela chiftelutele si sa se prinda pesmetul de ele incepem si modelm chiftelutele le dam prin pesmet si le asezam frumusel pe un fund de lemn.... Intre timp punem intr-o cratita ulei la incins si incepem sa le parjim.Cand am treminat cu ele le asezam pe o farfurie mai mare plata si le lasam acolo pina terminam sosul.
SOSUL SE FACE ASA:
Tocam ceilalti 3 catei de usturoi ce ne-au ramas rondele nu subtiri si nici groase si le punem intr-o farfuriuta,apoi sucul de rosii il adaugam intr-o oala mai mica si punem cam 50 de mil de apa rece. Amestecam cu oregano nu prea mult cat luam cu 2 degete,adaugam zaharul 2-3 linguri mari in functie de cat de acru e sucul de rosii sau dupa gust (mie imi place mai dulce), apoi adaugam un varf plinut de scortisoara si in final usturoi si il punem la fiert la foc mediu pina incepe sa dea un clocot apoi il lasam la foc mic timp de 10 minunte intorcand in el din cand in cand.
Cand sosul s-a terminat il dam la o parte.
Luam un recipient pe care il folsim pentru cuptor si pe parte de dedesupt punem un pic din sosul nostru apoi aranjam chiftelutele in strat iarasi punem un strat de sos etc.Important este sa ne ramina sos pentru deasupra si presarem cascavalul pe care il dam la cuptorul incins pentru 15 minunte,timpul care ne permite sa ne ocupam de piure.
Aceasta reteta se serveste cu piure si castraveti murati .Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii