autor:

sonia

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute in sos la cuptor

Autor: sonia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
Astazi stand de dimineata si gandindu-ma ce voi gati mi-am adus aminte de mama mea scumpa ca facea niste chiftelute delicioase asa ca nici nu am mai stat pe ganduri si m-am si apucat sa le prepar!, , avem nevoie de: 500 g.carne tocata amestec din porc si vita, 5 catei de usturoi, 2 colturi de paine, 2 oua, oregano, zahar brun am folosit eu dar e bun si cel normal, 500ml suc de rosi, scortisoara, cascaval razalit, pesmet, cartofi,lapte pentru piureu, castraveciori murati, sare piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incepem asa:

Carnea tocata o adaugam intr-un bol mai adanc.

Intr-un altul cu apa adugam colturile de paine pe care le lasam la inmuiat apoi 2 catei de usturoi asa mai marisori ii pisam.

Usturoi pisat il adaugam peste carnea tocata si apoi painea care s-a inmuiat o strecuram bine de apa in mina si o adaugam si pe ea peste carne si usturoi,apoi cele 2 oua le adaugam si pe ele,condimentam bine cu sare si piper dupa gust si lasam compozitia sa stea cam 5 minunte (eu las mai mult depinde de timpul fiecaruia)

Dupa ce a trecut acest timp, intr-o farfurie mai adinca adaugam pesmetul si intr-un alt bol mic punem apa ca sa putem modela chiftelutele si sa se prinda pesmetul de ele incepem si modelm chiftelutele le dam prin pesmet si le asezam frumusel pe un fund de lemn.... Intre timp punem intr-o cratita ulei la incins si incepem sa le parjim.Cand am treminat cu ele le asezam pe o farfurie mai mare plata si le lasam acolo pina terminam sosul.

SOSUL SE FACE ASA:

Tocam ceilalti 3 catei de usturoi ce ne-au ramas rondele nu subtiri si nici groase si le punem intr-o farfuriuta,apoi sucul de rosii il adaugam intr-o oala mai mica si punem cam 50 de mil de apa rece. Amestecam cu oregano nu prea mult cat luam cu 2 degete,adaugam zaharul 2-3 linguri mari in functie de cat de acru e sucul de rosii sau dupa gust (mie imi place mai dulce), apoi adaugam un varf plinut de scortisoara si in final usturoi si il punem la fiert la foc mediu pina incepe sa dea un clocot apoi il lasam la foc mic timp de 10 minunte intorcand in el din cand in cand.

Cand sosul s-a terminat il dam la o parte.

Luam un recipient pe care il folsim pentru cuptor si pe parte de dedesupt punem un pic din sosul nostru apoi aranjam chiftelutele in strat iarasi punem un strat de sos etc.Important este sa ne ramina sos pentru deasupra si presarem cascavalul pe care il dam la cuptorul incins pentru 15 minunte,timpul care ne permite sa ne ocupam de piure.

Aceasta reteta se serveste cu piure si castraveti murati .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini

Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).

19 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Daoud Pasha- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

Daoud Pasha- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).

25 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tanta Cojocaru , 09 februarie 2016

    ffbun

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Astazi stand de dimineata si gandindu-ma ce voi gati mi-am adus aminte de mama mea scumpa ca facea niste chiftelute delicioase asa ca nici nu am mai stat pe ganduri si m-am si apucat sa le prepar!
  • avem nevoie de: 500 g.carne tocata amestec din porc si vita
  • 5 catei de usturoi
  • 2 colturi de paine
  • 2 oua
  • oregano
  • zahar brun am folosit eu dar e bun si cel normal
  • 500ml suc de rosi
  • scortisoara
  • cascaval razalit
  • pesmet
  • cartofi,lapte pentru piureu
  • castraveciori murati
  • sare piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de sonia
Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prajitura cu visine, cocos si portocale

Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider

4 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Carbonara in stilul meu

Carbonara in stilul meu

Adaugam intr-o oala apa cu sare si o linguritza ulei de masline o punem la fiert. Pina incepe sa

2 voturi    0 comentarii
23 min
Paste si pizza
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole verde cu afumatura si cabanos