Chiftelute in sos la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos la cuptor

Ingrediente

  • Astazi stand de dimineata si gandindu-ma ce voi gati mi-am adus aminte de mama mea scumpa ca facea niste chiftelute delicioase asa ca nici nu am mai stat pe ganduri si m-am si apucat sa le prepar!
  • avem nevoie de: 500 g.carne tocata amestec din porc si vita
  • 5 catei de usturoi
  • 2 colturi de paine
  • 2 oua
  • oregano
  • zahar brun am folosit eu dar e bun si cel normal
  • 500ml suc de rosi
  • scortisoara
  • cascaval razalit
  • pesmet
  • cartofi,lapte pentru piureu
  • castraveciori murati
  • sare piper dupa gust

Mod de preparare

Incepem asa:

Carnea tocata o adaugam intr-un bol mai adanc.

Intr-un altul cu apa adugam colturile de paine pe care le lasam la inmuiat apoi 2 catei de usturoi asa mai marisori ii pisam.

Usturoi pisat il adaugam peste carnea tocata si apoi painea care s-a inmuiat o strecuram bine de apa in mina si o adaugam si pe ea peste carne si usturoi,apoi cele 2 oua le adaugam si pe ele,condimentam bine cu sare si piper dupa gust si lasam compozitia sa stea cam 5 minunte (eu las mai mult depinde de timpul fiecaruia)

Dupa ce a trecut acest timp, intr-o farfurie mai adinca adaugam pesmetul si intr-un alt bol mic punem apa ca sa putem modela chiftelutele si sa se prinda pesmetul de ele incepem si modelm chiftelutele le dam prin pesmet si le asezam frumusel pe un fund de lemn.... Intre timp punem intr-o cratita ulei la incins si incepem sa le parjim.Cand am treminat cu ele le asezam pe o farfurie mai mare plata si le lasam acolo pina terminam sosul.

SOSUL SE FACE ASA:

Tocam ceilalti 3 catei de usturoi ce ne-au ramas rondele nu subtiri si nici groase si le punem intr-o farfuriuta,apoi sucul de rosii il adaugam intr-o oala mai mica si punem cam 50 de mil de apa rece. Amestecam cu oregano nu prea mult cat luam cu 2 degete,adaugam zaharul 2-3 linguri mari in functie de cat de acru e sucul de rosii sau dupa gust (mie imi place mai dulce), apoi adaugam un varf plinut de scortisoara si in final usturoi si il punem la fiert la foc mediu pina incepe sa dea un clocot apoi il lasam la foc mic timp de 10 minunte intorcand in el din cand in cand.

Cand sosul s-a terminat il dam la o parte.

Luam un recipient pe care il folsim pentru cuptor si pe parte de dedesupt punem un pic din sosul nostru apoi aranjam chiftelutele in strat iarasi punem un strat de sos etc.Important este sa ne ramina sos pentru deasupra si presarem cascavalul pe care il dam la cuptorul incins pentru 15 minunte,timpul care ne permite sa ne ocupam de piure.

Aceasta reteta se serveste cu piure si castraveti murati .Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise