Punem carnea tocata intr-un castron , amestecam cu ouale , paine inmuiata in apa in prealabil si stoarsa foarte bine , patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat . Potrivim de sare si piper amestecand foarte bine compozitia pentru omogenizare .
Intr-o tava de marime potrivita intindem hartia de copt apoi punem chiftelutele modelate dupa plac , eu le-am facut micute , gen aperitiv pentru ca mi se par mai aspectuoase .
Incingem cuptorul apoi punem tava la foc mic spre mediu pentru circa 25-30 min iar dupa acest timp se inalta focul la temperatura mai mare pentru circa 10 minute astfel chiftelele prind o crusta frumoasa deasupra .Pentru coacere , chiftelele nu necesita intoarcere de pe o parte pe alta .
Prefer sa prepar aceasta reteta pentru ca nu contine ulei iar gustul nu difera cu nimic fata de chiftelele preparate in mod clasic ( fripte in ulei ) .
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii