Punem carnea tocata intr-un castron , amestecam cu ouale , paine inmuiata in apa in prealabil si stoarsa foarte bine , patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat . Potrivim de sare si piper amestecand foarte bine compozitia pentru omogenizare .
Intr-o tava de marime potrivita intindem hartia de copt apoi punem chiftelutele modelate dupa plac , eu le-am facut micute , gen aperitiv pentru ca mi se par mai aspectuoase .
Incingem cuptorul apoi punem tava la foc mic spre mediu pentru circa 25-30 min iar dupa acest timp se inalta focul la temperatura mai mare pentru circa 10 minute astfel chiftelele prind o crusta frumoasa deasupra .Pentru coacere , chiftelele nu necesita intoarcere de pe o parte pe alta .
Prefer sa prepar aceasta reteta pentru ca nu contine ulei iar gustul nu difera cu nimic fata de chiftelele preparate in mod clasic ( fripte in ulei ) .
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii