autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata, -1 ceapa medie, -1 legatura de patrunjel, -condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara), -2 cartofi, - 2 lamai, -4 linguri ulei ( pasta) de susan, -1 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii.
Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele .
Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 25 de minute.
Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.
Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.
Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza acra cu costita

Varza acra cu costita

Se pune uleiul la incins intr-o oala cu fundul gros. Se adauga costita taiata bucati si se rumeneste.

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Un alt fel de musaca

Un alt fel de musaca

Tocam carnea, punem patrunjelul tocat, o saram, piparam dupa gust si o amestecam. Compozitia o formam

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine) , 17 iunie 2013

    alias zora,am facut si dupa reteta ta si a iesit super,este bine uneori sa mai schimbi modul de a gati,multumesc pt tot ce ai postat,pupik.

  • Fara foto

    zora (Bucatar) , 07 iunie 2013

    Imi place aceasta idee cu cheftelutele,eu fac dupa o reteta mai veche,traditional arabeasca,adica toata compozitia de carne in care eu mai adaug si menta maruntita, o intind intr-o tava,iar inainte cu 10 min de a fi gata o scot de la coptor si intind sosul de tahina dar putin mai gros, dupa care o mai bag la cuptor cca 10 min pina se formeaza o crusta.Uneori mai fac si cu rondele de cartofi si rosii,peste carnea uniformizata asez rondele de cartofi si peste rondele de rosii,si se mai poate face 2intr-1 adica jumate tava acoperita cu tahina si cealalta jumatate acoperita cu rondele de cartofi si rosii.Voi incerca sigur si reteta ta.

  • Virginia_Subhi

    Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 13 august 2012

    mii de scuze, ma logasem prima data prin fb si m-au redirectionat la alta reteta, nu mi-am dat seama si am scris comentsriul. scuze

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 august 2012

      Draga Virginia, "tahini" inseamna pasta de susan;faina se numeste "tahin" sau "daqiq"; orezul se fierbe in apa cu sare si putin ulei sau margarina de palmier.

    • Virginia_Subhi

      Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 06 august 2012

      Interesant, as vrea sa fac sie u dar am o intrebare, supa care contine faina, in aceatsa se fierbe la final orezul ?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Miha...MINUNAT !!!! Aveam niste sos tahin si nu mai stiam ce sa fac cu el....dar acum am gasit !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      ce bunatate!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Cred ca sunt atat cartofii cat si chiftelutele un deliciu.Am sa incerc si eu sa fac sa vad cum ies.Felicitari pentru reteta,ai votul si nota 10 cu multe stelute.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

      Draga Panseluta, Multumesc pentru interesul tau la mancarurile arabe; cartofii ii tai foarte subtite si se coc in 35 de minute. Mihaela

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi place reteta.dar se fac cartofii la cuptor in 30 minute,sau ii pui semifierti?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Cred ca este foarte buna.Prezentarea este frumoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata
  • -1 ceapa medie
  • -1 legatura de patrunjel
  • -condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • -2 cartofi
  • - 2 lamai
  • -4 linguri ulei ( pasta) de susan
  • -1 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

samira2 (Chef de cuisine)

alias zora,am facut si dupa reteta ta si a iesit super,este bine uneori sa mai schimbi modul de a gati,multumesc pt tot ce ai postat,pupik.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Iaqtin umplut(specific arab)