Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute la cuptor cu sos de susan -Kofta bi tahini

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2 kg carne de vita ( sau miel) macinata
  • -1 ceapa medie
  • -1 legatura de patrunjel
  • -condimente de kofta(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • -2 cartofi
  • - 2 lamai
  • -4 linguri ulei ( pasta) de susan
  • -1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).

Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.

Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.

In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii.

Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele .

Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.

Se lasa la cuptor cca 25 de minute.

Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.

Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.

Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise