Se macina carnea si se adauga patrujelul si o ceapa trecute prin masina de carne( sau mixer).
Se adauga condimentele de kofta si sarea ; se amesteca bine.
Cu mana inmuiata in apa ,se fac niste chiftelute la care li se da forma cilindrica si se aseaza intr-o tava de cuptor de jur imprejur.
In mijlocul tavii se pun cei 2 cartofi taiati felii.
Se sareaza si pipereaza cartofii si se toarna in tava apa fierbinte cat sa nu acopere chiftele .
Se pune la cuptorul incalzit la 220 grade si cand incepe sa fiarba se reduce temperature la 180 de grade.
Se lasa la cuptor cca 25 de minute.
Intr-un castronel se pun cele 4 linguri de ulei de susan , se adauga sare piper si sucul de la cele 2 lamai si se amesteca bine; apoi se adauga treptat o cana de apa fierbinte sa se subtieze pasta obtinuta.
Se toarna in tava peste chiftelute si se mai lasa la cuptor inca 10 minute pana s-au rumenit.
Se serveste cu garnitura de orez simplu sau orez fiert cu taitei si muraturi asortate.
Pofta buna!
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii