autor:

motosca mariana

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
carne tocata 500gr, ceapa 150gr, usturoi 50gr, patrunjel verde 1 leg, marar verde 1 leg, sare, piper, ou 2 buc, franzela 2-3 felii, , Sos:, bulion -300g, ulei -150 ml, usturoi 2 catei, ceapa mica, foi de dafin -2 g, piper boabe -10g, sare -30g

Dificultate: Medie Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele, carnea toccata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oua, sare, piper, usturoi pisat bine, marar, patrunjel si franzela imuiata in apa sau lapte, apoi stoarsa foarte bine. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei. Se scot se scurg.



Sosul: uleiul se pune la incins, apoi se adauga usturoi tocat marunt si ceapa tocata fin, se calesc impreuna, apoi se adauga bulionul pina se desface. Se stinge cu apa si se condimenteaza. Se continua fierberea.



Dupa ce sosul este gata se adauga chiftelutele si se mai dau in citeva clocote impreuna. Se servesc calde cu verdeata tocata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga

26 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Gustoase si satioase!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    arata bine si cred ca sunt gustoase

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Arata tare bine !!!!!

    • Fara foto

      Daniela , 08 martie 2010

      Poate ca in loc de otet de mere,sa punem vin alb mai dulceag.Ce ziceti? In rest cred ca sunt fff. gustoase ,mama mea facea aceasta reteta.Erau f.bune!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      eu fac sossul fara usturoi(au chiftelele in compozitie) ,cu o cescuta otet de mere si 1 lingurita de zahar ,1 foaie de dafin Incercati !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Delicioase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      nicoleta M. (Bucatar sef) , 16 iunie 2009

      Am pregatit si eu aceasta reteta si mi-a iesit extraordinar...sotul meu a fost foarte incantat:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • carne tocata 500gr
  • ceapa 150gr
  • usturoi 50gr
  • patrunjel verde 1 leg
  • marar verde 1 leg
  • sare
  • piper
  • ou 2 buc
  • franzela 2-3 felii
  • Sos:
  • bulion -300g
  • ulei -150 ml
  • usturoi 2 catei
  • ceapa mica
  • foi de dafin -2 g
  • piper boabe -10g
  • sare -30g

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

Sidy (Chef de cuisine)

Gustoase si satioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu orez si cartofi la cuptor