autor:

narcisa costea

» » Aperitive

Chiftelute marinate

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2011

Ingrediente
Chiftelute:, 500 gr carne tocata, 1 ou ,sare ,piper, 1/2 ceapa, 1/2 cartof, 3 felii paine alba, 2 catei usturoi, 3 linguri faina, 10 linguri pesmet, 1 lingurita delikat sau orice praf pentru chiftele, , Maioneza:, 4 oua fierte, 2 oua crude, 600 ml ulei, 1 lingura mustar extra, , 2 cepe taiate fidelute, sau 2 castraveti murati si 2 gogosari in otet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Chiftelute:

In carnea tocata se adauga condimentele, ceapa,usturoiul,cartoful toate rase;painea inmuiata si stoarsa bine;oul,faina si 2-3 linguri pesmet.Din compozitia bine legata se fac bilute potrivit de mari,se dau prin pesmet( sau fulgi de cartofi) si se prajesc la foc mediu.Se scot intr-un vas adanc pe un servetel.



Maioneza:

Galbenusrile fierte se rad pe sita mica,se amesteca cu mustarul si galbenusele crude,se adauga treptat uleiul mixand pana obtinem o crema densa.Pentru a taia grasimea,adaugam la sfarsit 2-3 linguri de apa rece.



Ceapa taiata fidelute o trecem printr-o fiertura de 1cana apa+1/2cana otet+sare+piper.Eu folosesc mai mult ceapa rosie de buzau pe care o frec in maini cu sare.

Pentru cei care nu iubesc ceapa,o inlocuim cu ardei sau gogosari murati in otet,taiati cubulete si castraveti murati taiati cubulete marunte.



Montare:

Maioneza se amesteca cu un praf sare si piper,ceapa sau castravetele cu gogosarul,se aseaza cu lingura pe platou,apoi se pun chiftelutele si se orneaza dupa plac cu albusele fierte si masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

6 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lorenso Leontescu , 13 aprilie 2014

    Super tare reteta....este pt a doua oara care o fac...imi aminteste de copilarie,de sarbatorile in sanul familiei...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Delicioae. Si mie imi plac foarte mult

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou ,sare ,piper
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 cartof
  • 3 felii paine alba
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 10 linguri pesmet
  • 1 lingurita delikat sau orice praf pentru chiftele
  • Maioneza:
  • 4 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 600 ml ulei
  • 1 lingura mustar extra
  • 2 cepe taiate fidelute
  • sau 2 castraveti murati si 2 gogosari in otet

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

35 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioae. Si mie imi plac foarte mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftie cu mujdei