Chiftelute marinate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chiftelute marinate

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 1 ou ,sare ,piper
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 cartof
  • 3 felii paine alba
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 10 linguri pesmet
  • 1 lingurita delikat sau orice praf pentru chiftele
  • Maioneza:
  • 4 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 600 ml ulei
  • 1 lingura mustar extra
  • 2 cepe taiate fidelute
  • sau 2 castraveti murati si 2 gogosari in otet

Mod de preparare

Chiftelute:

In carnea tocata se adauga condimentele, ceapa,usturoiul,cartoful toate rase;painea inmuiata si stoarsa bine;oul,faina si 2-3 linguri pesmet.Din compozitia bine legata se fac bilute potrivit de mari,se dau prin pesmet( sau fulgi de cartofi) si se prajesc la foc mediu.Se scot intr-un vas adanc pe un servetel.

Maioneza:

Galbenusrile fierte se rad pe sita mica,se amesteca cu mustarul si galbenusele crude,se adauga treptat uleiul mixand pana obtinem o crema densa.Pentru a taia grasimea,adaugam la sfarsit 2-3 linguri de apa rece.

Ceapa taiata fidelute o trecem printr-o fiertura de 1cana apa+1/2cana otet+sare+piper.Eu folosesc mai mult ceapa rosie de buzau pe care o frec in maini cu sare.

Pentru cei care nu iubesc ceapa,o inlocuim cu ardei sau gogosari murati in otet,taiati cubulete si castraveti murati taiati cubulete marunte.

Montare:

Maioneza se amesteca cu un praf sare si piper,ceapa sau castravetele cu gogosarul,se aseaza cu lingura pe platou,apoi se pun chiftelutele si se orneaza dupa plac cu albusele fierte si masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise