Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul spalat si curatat il dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem aceste ingredient, peste carnea tocata, adaugam oul, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam apoi cu mana bilute, le asezam in tava, pe gratarul cuptorului cu convectie si coacem 15 minute la 200*.
Pt sos, luam o tigaie, adaugam sucul de rosii, vinul, usturoiul pisat si restul ingredientelor si dam la foc mic pentru 10-15 minute. Adaugam chiftelutele si stingem focul. Lasam prêt de 5-10 minutele ca sosul sa patruda bine in chiftele.
Intre timp pregatim taiteii, conform instructiunilor de pe ambalaj si meniul este gata.
Servim chiftelutele alaturi de taiteii stropiti cu sos si pudrati cu frunzulite de marar.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii