autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate din carne de curcan

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
500 gr carne tocata de curcan, 3 cepe, 1 ou, 1 lingura pesmet alb, sare si piper dupa gust, ½ lingurita oregano, 2 foi de dafin, 2-3 linguri pasta de tomate, 100ml vin alb, 1 lingurita zahar, 1 legatura patrunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi puse la cuptor)
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 2-3 linguri ulei de masline,pana se innmoaie bine(.Eu am pasat apoi ceapa cu blenderul vertical sa iasa un sos cremos).Apoi se adauga pasta de tomate,vinul,foile de dafin si 400ml supa de carne(sau apa).Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul se ingroasa,apoi se adauga chiftelutele,sa mai lasa la foc mic 10-15 minute sa fiarba.Se adauga la final patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
mancare de cartofi cu carne de pui

mancare de cartofi cu carne de pui

Se curata cartofii. Se pregatesc pulpele. Se pune uleiul in oala la incins, dupa care se adauga pulpele

106 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Taiati pulpele de pui in doua si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, impreuna

12 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Arata foarte bine,eu nu am incercat inca din carne de pasare,dar cred ca sunt mai usoare!

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

    Foarte bun! Mi-ai facut pofta, tare-mi place carnea de curcan, dar in oraselul meu micut nu prea gasesc. Pana gasesc eu prepar din porc.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 18 aprilie 2010

    Foarte bun! Mi-ai facut pofta, tare-mi place carnea de curcan, dar in oraselul meu micut nu prea gasesc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Delicioasa mancarica

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Buna si reteta asta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 100ml vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Arata foarte bine,eu nu am incercat inca din carne de pasare,dar cred ca sunt mai usoare!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie