Se taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu ouale, ceapa taiata marunt si prajita in grasime, zarzavatul ras pe razatoare, verdeata si sare. Apoi se fac chiftelute, se dau prin faina si se prajesc pe toate partile in grasime incinsa. Chiftelutele prajite se pun intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, 1 pahar de supa de carne, 1-2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Cratita se acopera cu capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 10-20 minute. Se pune apoi sare, iar cind se servesc la masa se presara cu mult patrunjel si marar verde tocat marunt.
Se servesc cu garnitura de orez fiert sau piure de cartofi

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii